Η μαγεία και οι στιγμές του θηλασμού μέσα από σκίτσα μιας μαμάς

Τα σκίτσα της Catie Atkison αξίζει να τα δείτε.

Η μαγεία και οι στιγμές του θηλασμού μέσα από σκίτσα μιας μαμάς
Instagram @spiritysol

Ο θηλασμός είναι μία διαδικασία ιδιαίτερη, μοναδική, με τις καλές και τις δύσκολες στιγμές της. Οι ειδικοί προτείνουν τον θηλασμό του βρέφους τουλάχιστον μέχρι το πρώτο έτος ζωής τους και τα οφέλη του μητρικού γάλακτος αλλά και της όλης διαδικασίας, επισημαίνονται σε πλήθος ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Τα οφέλη του θηλασμού για το βρέφος και τη μητέρα

Το μητρικό γάλα δεν είναι απλώς θρεπτικό, αλλά περιέχει ακριβώς τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το μωρό για την ανάπτυξή του. Επιπλέον, είναι γεμάτο με αντισώματα που βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει ιούς και βακτήρια και σύμφωνα με έρευνα, ο αποκλειστικός θηλασμός για τουλάχιστον τέσσερις μήνες, μειώΝει σημαντικά τις πιθανότητες παχυσαρκίας στο μέλλον.

Εξίσου ωφέλιμος είναι ο μητρικός θηλασμός για την εγκεφαλική ανάπτυξη του βρέφους. Έρευνες δείχνουν ότι η σωματική επαφή αλλά και η υψηλή περιεκτικότητα του μητρικού γάλατος σε θρεπτικά συστατικά, έχουν σαν αποτέλεσμα τα μωρά που θηλάζουν να πετυχαίνουν υψηλότερες βαθμολογίες νοημοσύνης σε τεστ που έχουν διεξαχθεί σε επίπεδο μελέτης και επίσης, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν προβλήματα συμπεριφοράς και μαθησιακές δυσκολίες.

Τέλος, ο θηλασμός ενισχύει το δέσιμο μητέρας και παιδιού και προσφέρει στο βρέφος ηρεμία και ασφάλεια.

Τα απίθανα σκίτσα για τον θηλασμό της Catie Atkinson

Η Catie Atkinson είναι μαμά και graphic designer. Ο τοκετός, η εγκυμοσύνη και γενικά ο κόσμος της μητρότητας είναι για αυτήν πηγή έμπνευσής της για τις πρωτότυπες δημιουργίες της.


https://www.instagram.com/p/CNFwZdaFUvi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα σκίτσα της Catie είναι γεμάτα έντονα χρώματα και αποτυπώνουν στιγμιότυπα καθημερινότητας με τα οποία κάθε μαμά μπορεί να ταυτιστεί.

Από τα πιο ιδιαίτερα είναι τα σκίτσα της για τον θηλασμό. Οι δημιουργίες της με μαμάδες που θηλάζουν, αναδεικνύουν αφενός τα σπουδαία οφέλη του θηλασμού για τα μωρά και αφετέρου την εντυπωσιακή ικανότητα μαμάδων να θηλάζουν όπου βρουν κάνοντας παράλληλα και άλλα πράγματα.


https://www.instagram.com/p/CIZpzHsl51Z/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η καλλιτέχνης έχει πάνω από 75 χιλιάδες followers στο Instagram και πολλές από τις δημοσιεύσεις της συγκεντρώνουν χιλιάδες likes. Δείτε ακόμα περισσότερα σκίτσα της Catie στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved