Tips για μαμάδες: 4 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το ληγμένο γιαούρτι

Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το γιαούρτι που έχει λήξει.

Tips για μαμάδες: 4 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το ληγμένο γιαούρτι
pexels.com / photo credits Polina Tankilevitch

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και B, ασβέστιο, φώσφορο, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και προβιοτικά. Η κατανάλωσή του έχει πολλά οφέλη για τον υγεία του οργανισμού, ενώ συμπεριλαμβάνεται από πολύ νωρίς και στη διατροφή του παιδιού.

Εξίσου ωφέλιμο είναι το γιαούρτι και για την επιδερμίδα και δεν είναι τυχαίο που είναι βασικό συστατικό σε πολλές μάσκες ομορφιάς.

Το γιαούρτι πιθανότατα είναι από τα τρόφιμα που υπάρχουν πάντα στο ψυγείο σας. Πώς αλλιώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε σε περίπτωση που λήξει πριν το καταναλώσετε;

Γυαλίστε τα μαγειρικά σκεύη

Κι όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι και στην καθαριότητα. Βάλτε μία μικρή ποσότητα γιαουρτιού σε ένα μαλακό, καθαρό και στεγνό πετσετάκι και με αυτό τρίψτε καλά όλη την εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια. Το γιαούρτι θα κάνει τα σκεύη σας να λάμπουν, σαν καινούρια.

Φτιάξτε σπιτικές μάσκες προσώπου

Το γιαούρτι ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος ενώ τα συστατικά που περιέχει, θρέφουν το δέρμα και καθυστερούν την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης. Επίσης, μπορεί να μειώσει τις δερματικές φλεγμονές και να καταπραΰνει κοκκινίλες που εμφανίζονται λόγω ακμής ή άλλων δερματικών παθήσεων. Το γιαούρτι είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους των επιδερμίδων, τις πιο ξηρές επιδερμίδες στις οποίες προσφέρει ενυδάτωση, αλλά και τις λιπαρές λόγω της ήπιας στυπτικής του δράσης.

Μία απλή και σούπερ θρεπτική μάσκα με τρία μόλις υλικά είναι και η παρακάτω

Μάσκα με γιαούρτι, αβοκάντο και ελαιόλαδο

Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

Βάλτε σε ένα multi το αβοκάντο και "χτυπήστε" το μέχρι να πολτοποιηθεί. Στη συνέχεια σε ένα μπολ, βάλτε μαζί το πολτοποιημένο αβοκάντο, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο και αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με άφθονο χλιαρό νερό.

maska proswpoy me giaourti

Χρησιμοποιήστε το στη φροντίδα των μαλλιών σας

Έχετε ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά; Δοκιμάστε να βάλετε λίγο γιαούρτι στις άκρες και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Αφήστε το να δράσει για περίπου δεκαπέντε με είκοσι λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με άφθονο νερό.

Χρησιμοποιήστε το στην κηπουρική

Τα θρεπτικά συστατικά του γιαουρτιού είναι ωφέλιμα και για τα φυτά σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλύσετε σε λίγο νερό λίγο γιαούρτι και να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα για το πότισμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved