Tips για μαμάδες: 5 τρόποι να χρησιμοποιήσετε την παλιά σας οδοντόβουρτσα

Δε φαντάζεστε τι μπορείτε να κάνετε με μία οδοντόβουρτσα.

Tips για μαμάδες: 5 τρόποι να χρησιμοποιήσετε την παλιά σας οδοντόβουρτσα
pexels.com / photo credits cottonbro

Από τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για την καλή στοματική μας υγιεινή είναι το σχολαστικό πλύσιμο των δοντιών τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Εξίσου σημαντικό είναι να αντικαθιστούμε την οδοντόβουρτσα με μία καινούρια κάθε τρεις με τέσσερις μήνες, όταν δηλαδή η παλιά έχει φθαρεί.

Τι κάνετε την παλιά σας οδοντόβουρτσα σε αυτήν την περίσταση; Σίγουρα δεν την πετάτε, καθώς μπορεί να σας φανεί χρήσιμη με πολλούς τρόπους στην καθαριότητα του σπιτιού και όχι μόνο.

Καθαρίστε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας

Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μαζεύει αρκετή βρομιά και ένας από τους τρόπους για να το καθαρίσετε αποτελεσματικά είναι χρησιμοποιώντας την παλιά σας οδοντόβουρτσα. Οι τρίχες είναι αρκετά λεπτέ και μπορούν να μπουν ανάμεσα στα κουμπιά απομακρυνοντας τις ακαθαρσίες, τα ψίχουλα κ.α.

Κάντε τα λευκά σας παπούτσια σαν καινούρια

panina papoutsia

Δημιουργήστε μία πάστα με μία κουταλιά της σούπας σόδας και μία κουταλιά της σούπας ξύδι. Απλώστε την πάστα στα πάνινα παπούτσια σας και τρίψτε πολύ καλά με μία παλιά οδοντόβουρτσα. Η μαγειρική σόδα και το ξύδι θα εξαφανίσουν τους λεκέδες και θα κάνουν τα παπούτσια σας λευκά, όπως όταν τα πρωτοαγοράσατε.

Καθαρίστε την τοστιέρα

Χρησιμοποιήστε την παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε την τοστιέρα από όλα τα ξεραμένα λίπη και τους λεκέδες.

Φτιάξτε ιδιαίτερες ζωγραφιές

odontovourtsa

Τι θα λέγατε αντί για πινέλο, να χρησιμοποιήσετε οδοντόβουρτσες για να δημιουργήσετε ευφάνταστες δημιουργίες με τα παιδιά; Η ζωγραφική άλλωστε θέλει φαντασία και αυτή είναι μία πρωτότυπη ιδέα για να αυτοσχεδιάσετε. Δείτε ζωγραφιές που μπορείτε να κάνετε με τις παλιές σας οδοντόβουρτσες εδώ.

Καθαρίστε τα πλακάκια του μπάνιου και της κουζίνας

Χρησιμοποιήστε λίγο καθαριστικό και τρίψτε καλά με μία οδοντόβουρτσα τα άλατα και τις βρωμιές που έχουν συσσωρευτεί στους αρμούς. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Καθαρίστε τα ασημένια κοσμήματά σας

Σε 1/4 της κούπας μαγειρική σόδα, βάλτε δύο κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα. Τρίψτε την πάστα με μία οδοντόβουρτσα στα ασημένια κοσμήματά σας και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό πανί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved