Αυτά τα σκίτσα θα κάνουν κάθε μαμά που θηλάζει να ταυτιστεί

Η ομορφιά και οι δυσκολίες του θηλασμού αποτυπωμένες στα υπέροχα σκίτσα της Αmanda Oleander.

Αυτά τα σκίτσα θα κάνουν κάθε μαμά που θηλάζει να ταυτιστεί
Instagram @amandaoleander

Ο θηλασμός είναι μία ιδιαίτερη διαδικασία με πολλά οφέλη, τόσο για τη νέα μητέρα, όσο και για το μωρό. Το βρέφος προσλαμβάνει από το μητρικό γάλα όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την ανάπτυξή του, δένεται με τη μητέρα και όση ώρα είναι στο στήθος, νιώθει ασφάλεια και ηρεμία. Για τη νέα μητέρα, ο θηλασμός, είναι ένας τρόπος να δεθεί με το νεογέννητο μωρό της και επιπλέον, κατά τη διάρκεια του θηλασμού, ο εγκέφαλος παράγει οξυτοκίνη, την ορμόνη της αγάπης.

Ο θηλασμός έχει ασφαλώς και τις δυσκολίες του, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα μέχρι η μητέρα και το βρέφος να εξοικειωθούν με τη διαδικασία.

Την ομορφιά αλλά και τις δυσκολίες του θηλασμού αποτυπώνει στα σκίτσα της η καλλιτέχνης Amanda Oleander. Η γραφίστρια, μόλις έγινε και η ίδια μαμά και μέσα από τις δημιουργίες της περιγράφει τις δικές της εμπειρίες, που δεν διαφέρουν πολύ όμως από αυτές που έχει κάθε νέα μαμά με το νεογέννητο στο σπίτι.

Οι μαραθώνιοι θηλασμοί τις νύχτες...

thilasmos skitsa 4

ο πόνος όταν το μωρό τραβάει τη θηλή...

thilasmos skitsa 1

και πολλά ακόμα στιγμιότυπα που εάν είστε νέα μαμά θα σας κάνουν να ταυτιστείτε.

Η Amanda Oleander δημιουργεί σκίτσα που αποτυπώνουν τις οικογενειακές σχέσεις: τη σχέση του ζευγαριού, τη σχέση γονέακαι παιιδιού, αλλά και τη σχέση που αναπτύσσει μία μέλλουσα μητέρα με το έμβρυο που μεγαλώνει μέσα στην κοιλιά της. Τα σκίτσα της είναι πολύ δημοφιλή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι διαδικτυακοί της φίλοι στο Instagram έχουν ξεπεράσει τα 1,2 εκατομμμύρια.

Δείτε ακόμα περισσότερα σκίτσα της Amanda για τον θηλασμό, στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved