Μαμά κοιμάται με το μωρό της και το διαδίκτυο διχάζεται ξανά

Πρέπει ή όχι να κοιμάται ένα παιδί στο κρεβάτι των γονιών του;

Μαμά κοιμάται με το μωρό της και το διαδίκτυο διχάζεται ξανά
Instagram@thenerdyboho

Σύμφωνα με μελέτες, 4 στους 10 γονείς, αναρωτιούνται αν θα πρέπει ή όχι να κοιμούνται με τα μωρά τους και από ποια ηλικία.

Η Chelsea, μητέρα ενός αγοριού, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μοιράστηκε δύο φωτογραφίες στις οποίες κοιμάται με το παιδί της και αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση κατά πόσο είναι σωστό το Co-sleeping.

Η ίδια δεν πήρε θέση επί του θέματος παρά μόνο περιέγραψε τα συναισθήματά της.


https://www.instagram.com/p/CK61QLXgOvc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε. Αυτή η φωτογραφία γίνεται viral κάθε φορά που την αναρτώ. Ειλικρινά, είναι ίσως η καλύτερη φωτογραφία που έχουμε, και τραβήχτηκε μετά από μια νύχτα χωρίς ύπνο και πολύ πρωινό τάισμα.

Ήμουν τόσο κουρασμένη εκείνες τις μέρες. Και είμαι τόσο ευγνώμων που έχω έναν σύζυγο που κατάφερε να απαθανατίσει εκείνη την τρυφερή στιγμή.

Ωστόσο, ήταν μια δύσκολη περίοδο την οποία δεν μπορώ να ξεχάσω. Τώρα πια κοιμόμαστε - όλοι- περισσότερο, φαίνεται στις φωτογραφίες. Άλλη μια απόδειξη ότι στο Instagram τα πράγματα δεν είναι είναι όπως φαίνονται. Η δεύτερη φωτογραφία είναι πιο χαρούμενη, εγώ είμαι πιο ξεκούραστη και μπορώ και κοιμάμαι παρά τον εισβολέα στο κρεβάτι μου.»

Οι ειδικοί συστήνουν τους γονείς να μην κοιμούνται στο κρεβάτι τους με το νεογέννητο, όχι τουλάχιστον πριν κλείσει τον πρώτο χρόνο της ζωής του, καθώς υπάρχει κίνδυνος πνιγμού, ασφυξίας, ακόμη και θανάτου από οτιδήποτε μπορεί να συμβεί μέσα στη νύχτα.

Για αυτό το θέμα πολλά άρθρα έχουν γραφτεί και πολλές έρευνες-καμπάνιες έχουν γίνει. Με τις περισσότερες να απαγορεύουν στους γονείς να κοιμούνται μαζί με τα παιδιά τους.

Βέβαια δεν λείπει και η αντίθετη άποψη, σύμφωνα με την οποία, ο ύπνος μαζί με τα μωρά αντανακλά τις οικογενειακές ανάγκες, όπως το θηλασμό, τη φυσιολογική και ψυχολογική ευεξία και την ανάπτυξη των βρεφών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved