Tips για μαμάδες: Επτά άγνωστες χρήσεις της μαγιονέζας

Κι όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μαγιονέζα στην καθαριότητα του σπιτιού και στην προσωπική σας φροντίδα.

Tips για μαμάδες: Επτά άγνωστες χρήσεις της μαγιονέζας

Η μαγιονέζα είναι μία από τις πιο γνωστές σως και φτιάχνεται από λάδι, κρόκο αυγών και ξύδι ή λεμόνι. Τη χρησιμοποιούμε σε σάντουιτς, σαλάτες και πολλές ακόμα συνταγές για φαγητά και σνακ.

Εκτός από τη μαγειρική ωστόσο, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και με άλλους τρόπους στην καθημερινότητά μας από την καθαριότητα του σπιτιού μέχρι την περιποίηση της επιδερμίδας και των μαλλιών μας. Ας τους δούμε αναλυτικά.

Καθαρίστε τα ανοξείδωτα σκεύη σας

Κάντε τα ανοξείδωτα σκεύη σας να μοιάζουν σαν καινούρια με λίγη μόνο μαγιονέζα. Βάλτε μία μικρή ποσότητα σε ένα στεγνό πανί και τρίψτε όλη την επιφάνεια, και ιδιαίτερα τα σημεία με τους λεκέδες και τις γρατζουνιές.

Εξαφανίστε τα σημάδια από τα αυτοκόλλητα στους τοίχους

Έχουν κολλήσει τα παιδιά αυτοκόλλητα στους τοίχους, τα έπιπλα ή το ψυγείο και τα σημάδια που αφήνουν όταν τα αφαιρείτε δε λένε να φύγουν με τίποτα; Βάλτε λίγη μαγιονέζα στα σημεία αυτά και αφήστε τη να δράσει για μερικά λεπτά. Έπειτα με ένα σφουγγάρι και ένα λίγο σαπούνι η κόλλα θα φύγει πιο εύκολα.

Κάντε τα μαλλιά σας πιο λαμπερά και απαλά

Η μαγιονέζα μπορεί να προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο τριχωτό της κεφαλής. Εφαρμόστε την σε στεγνά μαλλιά και κάντε απαλό μασάζ για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια λουστείτε και θα δείτε αμέσως τη διαφορά.

Χρησιμοποιήστε τη μαγιονέζα στο μανικιούρ στο σπίτι

Εάν έχετε πετσάκια και παρανυχίδες, ένας τρόπος να τα μαλακώσετε είναι βουτήξετε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολ με μαγιονέζα.

Φτιάξτε μία μάσκα προσώπου

Φτιάξτε τη δική σας μάσκα ομορφιάς για ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα. Θα χρειαστείτε:

  • μισό φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Ανακατέψτε τη μαγιονέζα με το μέλι πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώστε τη μάσκα σε όλη την επιφάνεια του προσώπου εκτός από τα μάτια και αφήστε τη να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Στη συνέχει πλυθείτε με χλιαρό νερό.

Κάντε τα φυτά σας να δείχνουν υγιή

Βάλτε σε ένα πανάκι λίγη μαγιονέζα και περάστε με αυτό τα φύλλα των φυτών εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου. Η μαγιονέζα περιέχει έλαια που θα κάνει τα φυτά σας να λάμψουν.

Ανακουφιστείτε από το ηλιακό έγκαυμα

Αρπάξατε στον ήλιο; Καταπραΰνετε το έγκαυμα και ανακουφιστείτε από τον πόνο, βάζοντας στην περιοχή που έχετε καεί λίγη μαγιονέζα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved