Αυτή η μαμά πέντε παιδιών στέλνει το δικό της μήνυμα για το θηλασμό

Θήλασε όλα της τα παιδιά και μοιράζεται δημόσια την εμπειρία της.

Αυτή η μαμά πέντε παιδιών στέλνει το δικό της μήνυμα για το θηλασμό
Instagram @ rollinwiththeroberts

Η Kelli Freeman Roberts είναι μητέρα πέντε παιδιών και διατηρεί λογαριασμό στο instagram αναρτώντας όμορφες στιγμές της καθημερινότητάς της.

Τις προάλλες και με αφορμή τη Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού που γιορτάζεται κάθε 1- 7 Αυγούστου ( στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου), δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία και έστειλε το δικό της μήνυμα για το θηλασμό:


https://www.instagram.com/p/CSKlj4kryO9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

“Αν με ρωτούσατε πριν από 11 χρόνια αν ήθελα να θηλάσω η απάντηση θα ήταν σίγουρα "όχι". Αλλά να΄μαι , έχω 10 χρόνια θηλασμού, χωρίς διαλείμματα. Και δεν θα το έκανα αλλιώς. Δεν μπορώ καν να φανταστώ ότι δεν θα έχω πλέον ένα μωρό για να θηλάσω (ή μικρό παιδί) . Γνωρίζετε τα σημαντικά οφέλη του «εκτεταμένου θηλασμού», που σε άλλες χώρες θεωρείται απόλυτα φυσιολικός.

Η τροφή είναι απαραίτητη και το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο, αλλά ο θηλασμός δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για όλες τις μητέρες και είναι κατανοητό.

Ως μητέρες μαθαίνουμε γρήγορα ότι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και την οικογένειά μας, ακόμα κι αν αυτό είναι αντίθετο με εκείνο που συνιστά η επιστήμη.

Το κάνεις εσύ, μαμά, και αισθάνεσαι δυνατή !”.

Ξεκινώντας το θηλασμό: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ο θηλασμός είναι μια δεξιότητα που πρέπει να μάθετε. Σμερικές μητέρες η διαδικασία αυτή αποδεικνύεται πιο εύκολη απ΄ότι σε άλλες. Αλλά ακόμα και στις περιπτώσεις όπου οι μητέρες αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα στην αρχή, τα ξεπερνούν με υπομονή και επιμονή.

Σχεδόν αμέσως μετά τον τοκετό θα σας ενθαρρύνουν να θηλάσετε, εκτός αν έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες, όπως μια επείγουσα καισαρική. Πολλά νεογνά αρπάζουν το στήθος της μητέρας τους απευθείας και αρχίζουν να θηλάζουν χωρίς κανένα πρόβλημα.Ωστόσο, κάποια άλλα δεν είναι το ίδιο έτοιμα , ειδικά αν έχουν δυσκολευτεί να γεννηθούν ή είναι πρόωρα.

Στην αρχή τα νεογέννητα συνηθίζουν να κάνουν διαλείμματα 6 και 8 ωρών μεταξύ των γευμάτων. Μην ανησυχείτε ότι δεν παίρνουν αρκετή τροφή. Τις πρώτες ημέρες τα βρέφη δεν έχουν αυτή την ανάγκη.

Ο θηλασμός είναι μια δεξιότητα που πρέπει να μάθετε, όπως ακριβώς έχετε μάθει να οδηγείτε.Σε μερικές μητέρες η διαδικασία αυτή αποδεικνύεται πιο εύκολη απ΄ότι σε άλλες. Αλλά ακόμα και στις περιπτώσεις όπου οι μητέρες αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα στην αρχή, τα ξεπερνούν με υπομονή και επιμονή.

Αν χρειάζεστε βοήθεια στο θέμα του θηλασμού, επικοινωνήστε με το γιατρό σας ή απευθυνθείτε σε κάποια μαία ή βρεφοκόμο.

Στη gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε φωτογραφίες της Kelli Freeman Roberts με τα παιδιά της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved