Έξι πράγματα που μπορείτε να πείτε σε μια μαμά που προσπαθεί να θηλάσει

O θηλασμός δεν είναι εύκολος για όλες τις μητέρες. 

Έξι πράγματα που μπορείτε να πείτε σε μια μαμά που προσπαθεί να θηλάσει
φώτο: Unsplash / Hollie Santos

Πολλές νέες μητέρες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον θηλασμό. Το μωρό δεν πιάνει σωστά το στήθος, οι γυναίκες πονάνε , το μωρό κλαίει γιατί δεν χορταίνει και η μαμά νιώθει ενοχές πιστεύοντας ότι κάτι δεν κάνει σωστά.

Αν γνωρίζετε μια μαμά που “πνίγεται” γιατί δεν μπορεί να θηλάσει ή το βιώνετε η ίδια , η Kristen Winiarski , δίνει τις καλύτερες συμβουλές.

Δεν είσαι η μόνη που δεν καταφέρνει να θηλάσει

Μερικές φορές μια μαμά που προσπαθεί πρέπει απλώς να γνωρίζει ότι δεν είναι μόνη . Γι΄αυτό χρειάζεται στήριξη και ενθάρρυνση να μιλήσει, να εκφράσει την απογοήτευσή της και να συνεχίσει την προσπάθεια. Ακούστε την και μην προσπαθείτε να λύσετε τα προβλήματά της, εκτός αν το ζητήσει. Μερικές φορές οι άνθρωποι θέλουν απλώς κάποιον που να τους καταλαβαίνει.

thilasmos

Έχεις δίκιο, είναι τόσο δύσκολο

Μερικές φορές ο θηλασμός, πονάει. Κι είναι απογοητευτικό. Θέλετε να κλάψει και να σταματήσει κάθε προσπάθεια. Αναγνωρίστε τα συναισθήματά της. Ο θηλασμός χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Δεν είναι εύκολος για όλες τις γυναίκες.

Κάνεις φοβερή δουλειά

Τις μέρες που χάνει την πίστη στον εαυτό της, μην ξεχνάτε να της τονώνετε την αυτοπεποίθηση τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνει.

Είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθεις άγχος

Το άγχος, η αγωνία, η απελπισία ενίοτε, είναι συναισθήματα κοινά στην προσπάθεια μιας μητέρας να θηλάσει. Διαβεβαιώστε την ότι δεν θα νιώθει έτσι συνέχεια και ότι μόλις βρει τον τρόπο, ο θηλασμός θα αποδειχθεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

thilasmos1

Πώς μπορώ να βοηθήσω;

Ρωτήστε αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε - ή ακόμα καλύτερα, απλώς κάντε το.Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για μια μαμά που δυσκολεύεται να θηλάσει είναι απλώς να είστε εκεί εκφράζοντας έμπρακτα την στήριξή σας.. Ρωτήστε την πώς είναι, πώς νιώθει. Το να κάνετε αυτή την απλή ερώτηση και να της πείτε ότι είστε εκεί για οτιδήποτε χρειαστεί, πιθανόν να είναι το μόνο που έχει ανάγκη να ακούσει.

Ό, τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις, είναι η σωστή απόφαση

Ο θηλασμός είναι περίπλοκος και υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες μπορεί να τον επηρεάσουν- η παροχή γάλακτος, οι φραγμένοι αγωγοί,η επιλόχεια κατάθλιψη , για να αναφέρουμε μερικούς. Ακόμα κι αν αποφασίσει να δώσει φόρμουλα ή συμπλήρωμα, πείτε της ότι όλα είναι εντάξει και ότι θα εξακολουθήσει να είναι μια εξαιρετική μαμά. Είναι σημαντικό να ακούσει ότι δεν υπάρχει κάτι για το οποίο να νιώθει ένοχη.

Πηγή: mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved