Tips για μαμάδες: Δαγκώσατε ή κάψατε τη γλώσσα σας; Να τι να κάνετε

Τι να κάνετε εσείς ή τα παιδιά σας αν δαγκώσετε ή κάψετε τη γλώσσα σας.

Tips για μαμάδες: Δαγκώσατε ή κάψατε τη γλώσσα σας; Να τι να κάνετε

Συχνά συμβαίνει, δοκιμάζοντας ένα καυτό ρόφημα ή φαγητό, να κάψετε τη γλώσσα σας ή να τη δαγκώσετε κατά λάθος ή, χωρίς να έχει συμβεί τίποτε από τα δύο, να νιώθετε τσούξιμο που εντοπίζεται στην κορυφή ή στα πλάγια της γλώσσας.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα παιδιά σας. Λίγο η λαιμαργία τους να φάνε γρήγορα το καυτό φαγητό που βρίσκεται στο τραπέζι, λίγο να μασήσουν γρήγορα για να πάνε να παίξουν με τους φίλους τους, μπορεί να οδηγήσει σε μικροτραυματισμούς της γλώσσας. Ένας ενήλικας μπορεί να διαχειριστεί τον πόνο. Ένα παιδί όμως;

kapsimo glossas ponos antimetopisi 3

Ένα παιδί δύσκολα μπορεί να αντιμετωπίσει τον πόνο και το τσούξιμο στη γλώσσα, μιας και είναι ενοχλητικός.

Τι μπορείτε να κάνετε σαν μαμάδες για να ανακουφίσετε εσάς και τα παιδιά σας, δείτε μερικές προτάσεις παρακάτω.

Για να αντιμετωπίσετε άμεσα αυτές τις ενοχλήσεις, κάντε τα εξής:

Για το δάγκωμα ή το κάψιμο της γλώσσας, κάντε πλύσεις με χλιαρό χαμομήλι. Με αυτό τον τρόπο θα αρχίσετε σιγά-σιγά να ανακουφίζεστε. Το ίδιο ζητήστε να κάνουν και τα παιδιά σας.

kapsimo glossas ponos antimetopisi 2

Το χαμομήλι, το οποίο περιλαμβάνεται στη λίστα με τα αναγνωρισμένα ως ασφαλή συστατικά για τη θεραπεία φλεγμονών, βακτηριακών λοιμώξεων και λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος. Επιπλέον, το χαμομήλι καταπολεμά τη φλεγμονή και οι ενυδατικές του ιδιότητες το καθιστούν χρήσιμο στη θεραπεία του δευτερεύοντος ερεθισμού του δέρματος.

Για το τσούξιμο της γλώσσας, κάντε πλύσεις με χαμομήλι στο οποίο θα έχετε ρίξει μισό κουταλάκι σόδα και 3-5 σταγόνες λεμόνι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved