Tips για μαμάδες: Πέντε φυσικά λευκαντικά για τα ρούχα σας

Δείτε πώς τα ρούχα σας θα αστράφτουν από καθαριότητα.

Tips για μαμάδες: Πέντε φυσικά λευκαντικά για τα ρούχα σας
φώτο: Unsplash / Maria Clara Araruna

Με τις συνεχείς πλύσεις τα λευκά κυρίως ρούχα χάνουν την λευκότητά τους , γίνονται πιο μουντά και ενίοτε αποκτούν κιτρινίλες.

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε φυσικά προϊόντα που λευκαίνουν τα ρούχα και αφαιρούν τους λεκέδες.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Λευκό ξίδι

Προσθέστε ένα φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξίδι σε ένα λίτρο ζεστού νερού. Βυθίστε το λευκό ύφασμα και αφήστε το να μουλιάσει όλη τη νύχτα και μετά ξεπλύνετε ως συνήθως. Η προσθήκη ενός φλιτζανιού λευκού ξιδιού στον κύκλο ξεβγάλματος κατά το πλύσιμο λευκών ή πολύχρωμων ρούχων βοηθά επίσης να μην δείχνουν θαμπά λόγω του υπολείμματος απορρυπαντικού που μένει στα ρούχα.

lemonia 1

Λεμόνια

Το κιτρικό οξύ των λεμονιών λευκαίνει τα ρούχα ιδιαίτερα των βαμβακερών, λινών και πολυεστερικών ινών. Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού (από περίπου τέσσερα λεμόνια) σε ένα λίτρο ζεστό νερό. Προσθέστε το ρούχο και αφήστε το να μουλιάσει για τουλάχιστον μία ώρα ή και παραπάνω αν χρειαστεί. Στη συνέχεια πλύντε το ως συνήθως.

Μαγειρική σόδα

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα με βραστό νερό ( περίπου ένα λίτρο), και προσθέστε το λευκό ρούχο αφήνοντάς το να μουλιάσει για τουλάχιστον μία ώρα ή και παραπάνω. Το όξινο ανθρακικό νάτριο θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της κιτρινίλας.

Baking Soda

Οξυζενέ

Ασφαλές στη χρήση σε όλα τα υφάσματα που πλένονται, το υπεροξείδιο του υδρογόνου ( οξυζενέ) είναι μια ήπια μορφή λευκαντικού οξυγόνου. Χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι στη θήκη λευκαντικού του πλυντηρίου και πλύντε κανονικά τα λευκά ρούχα. Προσοχή, μη ρίξετε οξυζενέ απευθείας σε στεγνά ρούχα, γιατί μπορεί να ξεβάψουν.

Χυμό λεμονιού με οξυζενέ

Αν κανένα από τα παραπάνω λευκαντικά δεν έχουν αποτέλεσμα, δοκιμάστε το εξής: Ανακατέψτε 10 φλιτζάνια νερού, ½ φλ. χυμού λεμονιού και 1 φλιτζ. οξυζενέ. Προσθέστε δύο φλιτζάνια σε κάθε πλύση και απλώστε τα ρούχα στον ήλιο. Μην ξεχνάτε ότι ο ήλιος λειτουργεί ως το καλύτερο λευκαντικό.

aspirin

Ασπιρίνη

Το σαλικυλικό οξύ στην ασπιρίνη δεν ανακουφίζει μόνο από τον πονοκέφαλο αλλά βοηθά να δείχνουν τα λευκά …λευκότερα.Για τη λεύκανση των ρούχων, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 10 δισκία ασπιρίνης ανά γαλόνι ζεστού νερού. Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική σε 100% βαμβακερά υφάσματα.

Πηγή: realsimple.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved