Tips για μαμάδες: Έτσι θα αφαιρέσετε το λεκέ από βούτυρο

Έπεσε βούτυρο στα ρούχα των παιδιών;  Δείτε πώς θα τον εξαφανίσετε. 

Tips για μαμάδες: Έτσι θα αφαιρέσετε το λεκέ από βούτυρο
pexels.com / Markus Spiske

Οι λεκέδες από βούτυρο είναι αρκετά συχνοί στα ρούχα των παιδιών ή ακόμα και στα δικά σας , αν το χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα.

Όπως όμως θα έχετε διαπιστώσει , είναι αρκετά επίμονοι και δεν φεύγουν με το πλύσιμο, ειδικά στα ρούχα από βαμβάκι, λινό ή πολυεστέρα.

Η αφαίρεση του λεκέ γίνεται ακόμα πιο δύσκολη , αν το βούτυρο παραμείνει στο ρούχο για αρκετό διάστημα ή ακόμα και ώρες.

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες βουτύρου από τα ρούχα

Απορρυπαντικό πλυντηρίου

Ξεκινήστε με την πιο απλή μέθοδο. Αφαιρέστε όση περισσότερη ποσότητα βουτύρου μπορείτε με ένα κουτάλι ή μαχαίρι. Σαπουνίστε το λεκέ με απορρυπαντικό πλυντηρίου και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Στη συνέχεια το πλένετε στο πλυντήριο. Εάν ο λεκές παραμένει χρησιμοποιείστε απορρυπαντικό σε σκόνη , δημιουργήστε μια πάστα με λίγο νερό και απλώστε την απευθείας στο λεκέ του βουτύρου. Αφήστε τη για μισή ώρα πριν πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο

Υγρό πιάτων

Ένας καλός λιπαντικός διαλύτης, όπως το υγρό σαπούνι πιάτων, είναι αποτελεσματικός στους λεκέδες βουτύρου. Τα συστατικά του υγρού σαπουνιού πλυσίματος πιάτων λειτουργούν ως γαλακτωματοποιητής διαχωρίζοντας το λίπος με το νερό. Απλά απλώστε μερικές σταγόνες σαπουνιού απευθείας στο λεκέ και τρίψτε τον με τα δάχτυλά σας. Αφήστε να δράσει το υγρό για περίπου δύο ώρες και στη συνέχεια ξεπλύνετε ως συνήθως.

voutirou lekes

Αμμωνία

Εκτός από τις προαναφερθείσες μεθόδους καθαρισμού, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αφαιρέσετε λεκέδες βουτύρου από τα ρούχα. Για παράδειγμα, προσθέστε λίγη αμμωνία στον λεκέ πριν βάλετε το ρούχο για πλύσιμο στο πλυντήριο.

Σαμπουάν

Ορισμένοι θεωρούν αποτελεσματικό το σαμπουάν μαλλιών. Απλώστε μερικές σταγόνες σαμπουάν στο λεκέ του βουτύρου και τρίψτε καλά πριν τοποθετήσετε το ρούχο στο πλυντήριο.

Λακ

Μια άλλη τεχνική που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε είναι να ψεκάσετε με λακ το λεκέ του βουτύρου πριν βάλετε το ρούχο για πλύσιμο.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε κι άλλους τρόπους για το πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το λεκέ που έχει αφήσει στα ρούχα το βούτυρο.



Συμβουλές για ξέπλυμα

Όταν προσπαθείτε να αφαιρέσετε λεκέδες από βούτυρο, πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε το πιο ζεστό νερό στο οποίο μπορεί να αντέξει το ρούχο. Επίσης, είναι σημαντικό να ελέγχετε το ρούχο αν είναι καθαρό αμέσως μόλις στεγνώσει. Ποτέ μην τοποθετείτε το ρούχο με λεκέ στο στεγνωτήριο, καθώς ο λεκές θα είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί μόλις στεγνώσει.

Πηγή: cleaning.lovetoknow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved