Tips για μαμάδες: Έξυπνες συμβουλές για καθαρά και αστραφτερά τζάμια

  • Καθάρισμα με πανί με μικροίνες
  • Καθάρισμα με ξίδι
  • Καθάρισμα με οδοντόκρεμα
Tips για μαμάδες: Έξυπνες συμβουλές για καθαρά και αστραφτερά τζάμια

Πολλές φορές κάνουμε τα …στραβά μάτια όταν κοιτάζουμε τα τζάμια καθώς έχουν δαχτυλιές ή είναι θαμπά. Ακόμα όμως κι όταν τα καθαρίζουμε σχολιαστικά το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί αφού έχουν μείνει ίχνη από το πανί ή σκιές.

Πώς λοιπόν μπορούμε να καθαρίσουμε τα τζάμια και να γίνουν …αόρατα; Γιατί κακά τα ψέματα δεν είναι από τις δουλειές που τις κάνουμε με ευχαρίστηση, επομένως όταν ξεκινάμε την επιχείρηση «καθαρά τζάμια», προσδοκούμε σε ένα ανάλογο αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτό ψάξαμε και βρήκαμε συμβουλές για το πώς μπορούμε να τα καταφέρουμε . Αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα με εμάς, δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Πανί με μικροίνες

Οι εφημερίδες αποτελούσαν έναν φθηνό τρόπο για να αποκτήσετε παράθυρα χωρίς σημάδια , αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο παλαιότερα λόγω αλλαγών στην ποιότητα του χαρτιού και το μελάνι. Τα υφάσματα σαμουά είναι επίσης συνθετικά και έτσι δεν είναι αποτελεσματικά. Η καλύτερη επιλογή λοιπόν είναι το πανί με μικροίνες.

kataharisma tzamia

Κατάλληλος καιρός

Ο ήλιος και γενικά η ζέστη δεν βοηθάει στο σωστό καθαρισμό των τζαμιών καθώς η θερμότητα και η ταχεία εξάτμιση του καθαριστικού προκαλεί ραβδώσεις και αφήνει σημάδια. Το απόγευμα ή νωρίς το πρωί είναι η καλύτερη ώρα, λοιπόν.

Καθάρισμα

Πριν ξεκινήσετε να πλένετε τα παράθυρα, χρησιμοποιήστε μια σκούπα για να απομακρύνετε ιστούς αράχνης ή σκόνη. Σκουπίστε επίσης το εξωτερικό περβάζι του παραθύρου. Αν πρέπει να σαπουνίσετε τα τζάμια βάλτε σε έναν κουβά, ζεστό νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων , δημιουργώντας αφρό. Σαπουνίστε τα και σκουπίστε τα με στεγνό πανί.

Ξίδι

Το ξίδι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται θαυματουργό. Σε δύο λίτρα νερού ρίξτε ½ κούπα λευκό ξίδι κι ένα κουταλάκι αμμωνία. Τοποθετήστε το υγρό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τα τζάμια. Σκουπίστε με πανάκι μικροινών.

Οδοντόκρεμα

Αν τα τζάμια έχουν γρατζουνιές, τρίψτε τις απαλά με οδοντόκρεμα χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι . Στη συνέχεια σκουπίζετε με στεγνό πανί.Η διαφορά θα είναι εμφανής.

Πηγή: housewifehowtos.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved