Μαμά φωτογραφίζει τον γιο της με τα δίδυμα αδερφάκια του - Απίθανες φώτο

Ως μεγάλος αδελφός νιώθει πανευτυχής.

Μαμά φωτογραφίζει τον γιο της με τα δίδυμα αδερφάκια του - Απίθανες φώτο
φώτο: Instagram@ tugce.copul

Πολλοί είναι οι γονείς που ανησυχούν για το πώς θα υποδεχτεί το παιδί τους το νέο μέλος της οικογένειάς τους.

Θα ζηλεύει; Θα είναι κτητικό; Προστατευτικό ή επιθετικό απέναντι στο αδελφάκι του; Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να προετοιμάσουν το πρώτο τους παιδί μιλώντας του για την εγκυμοσύνη ώστε να έχει χρόνο να επεξεργαστεί τη νέα κατάσταση.

Πότε να μιλήσετε στο παιδί

Ο χρόνος και η στιγμή που θα επιλέξετε να μιλήσετε στο παιδί σας για το νέο μωρό, εξαρτάται συν τις άλλοις κι από την ηλικία του . Τα πολύ μικρά παιδιά δεν έχουν σαφή συνείδηση του χρόνου και μπορεί να δυσκολευτούν να κατανοήσουν ότι το αδελφάκι τους θα χρειαστεί οκτώ ή εννέα μήνες για να έρθει. Από την άλλη μεριά, αν το πείτε στο παιδί σας νωρίς, θα έχει χρόνο να αποδεχτεί την ιδέα ενός νέου μωρού.

Όταν του πείτε τα νέα, μιλήστε απλά

Εξηγήστε στο παιδί ότι μεγαλώνει στην κοιλιά σας ένα μωρό και αναμένεται να γεννηθεί μετά από μήνες ( πρέπει να είστε συγκεκριμένη). Πείτε του ότι η κοιλιά σας θα μεγαλώσει πολύ και ότι μπορεί να κουράζεστε πιο εύκολα. Καθησυχάστε το ότι έχετε άφθονη αγάπη και χρόνο για περισσότερα από ένα παιδιά. Μπορεί να θέλετε να τονίσετε ότι αν και με το νέο αδελφάκι, τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ ευχάριστα, μπορεί να απαιτηθεί σκληρή δουλειά στην αρχή και ότι θα μπορεί να σας βοηθά στη φροντίδα του, αν θέλει. Δίνοντάς του συγκεκριμένο ρόλο και ξεκαθαρίζοντας τι επίκειται θα το βοηθήσετε να νιώσει ότι συμμετέχει και θα διευκολύνετε τη μετάβαση.

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να μοιραστεί την εμπειρία μαζί σας

Δείχνετέ του τα υπερηχογραφήματα και την κοιλιά σας που μεγαλώνει και διαβάστε του βιβλία για μωρά, ώστε να ενισχύσετε την κατανόησή του και να το παρακινήσετε να ρωτήσει πώς θα αλλάξει η ζωή σας με την άφιξη του μωρού.

Ο γιος πάντως της Tuğçe Gürses Çopul, δείχνει ενθουσιασμένος με τα δίδυμα αδελφάκια του Η μητέρα του έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες τους στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram κι όπως θα δείτε στη gallery που ακολουθεί είναι υπέροχες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved