Tips για μαμάδες: 5 άγνωστες χρήσεις της κανέλας στην καθημερινότητά σας

Πού αλλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κανέλα εκτός από τις συνταγές σας;

Tips για μαμάδες: 5 άγνωστες χρήσεις της κανέλας στην καθημερινότητά σας
pexels.com / photo credits mareefe

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που βρίσκεται στο εσωτερικό του φλοιού αρκετών δέντρων από το γένος Κιννάμωμον. Χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και φαινολικές ενώσεις, συστατικά τα οποία θεωρούνται ευεργετικά για τον οργανισμό.

Αυτό ωστόσο που πιθανότατα δε γνωρίζατε είναι ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε την κανέλα και με άλλους τρόπους στην καθημερινότητά σας, από την περιποίηση της επιδερμίδας μέχρι την φροντίδα του σπιτιού. Ας δούμε αναλυτικά τι μπορείτε να κάνετε.

Φτιάξτε ένα αρωματικό χώρου

Φτιάξτε το δικό σας αποσμητικό χώρου με λίγο νερό και αιθέριο έλαιο κανέλας. Σε ένα μπουκάλι για σπρέι βάλτε το νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας. Κλείστε το και ανακινήστε καλά. Ψεκάστε και αμέσως ο χώρος σας θα μοσχομυρίσει.

Προστατεύστε τα ρούχα σας

Η κανέλα έχει επίσης αντισκοριακή δράση και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να προστατεύσετε τα ρούχα που έχετε ξεχασμένα στην ντουλάπα και δε φοράτε ανά περιόδους. Βάλτε σε σακουλάκια μερικά ξυλάκια κανέλας, γαρύφαλλο και μαύρο πιπέρι και κρεμάστε τα ανάμεσα στα παλτό και τα άλλα ρούχα.

maskes omorfias kanela

Κρατήστε τα μυρμήγκια μακριά από το σπίτι σας

Έχετε πρόβλημα με μυρμήγκια στο σπίτι; Η μυρωδιά της κανέλας απωθεί τα μυρμήγκια και αρκεί να ρίξετε λίγη σκόνη κανέλας στα επίμαχα σημεία του σπιτιού για να τα κρατήσετε μακριά.

Αντιμετωπίστε την κακοσμία του στόματος

Η κανέλα δίνει δροσερή αναπνοή και σκοτώνει τα μικρόβια του στόματος. Μπορείτε να μασήσετε ένα κομματάκι από ξυλάκι κανέλας ή και τσίχλες με γεύση κανέλας που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Η πρώτη εναλλακτική είναι σαφώς πιο υγιεινή, η γεύση ωστόσο του ξύλου κανέλας ίσως σας φανεί λίγο πικρή.

kanela photo

Διαβάστε επίσης: Κακοσμία στόματος: Έτσι θα την αντιμετωπίσετε

Φτιάξτε σπιτική μάσκα ομορφιάς για να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα σας

Η κανέλα έχει αντιμυκητιακές, αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μπορείτε να φτιάξετε μία μάσκα προσώπου ιδανική εάν η επιδερμίδα σας δείχνει διαρκώς κουρασμένη με τα εξής υλικά:

  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1 γιαούρτι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Ανακατέψτε όλα τα παραπάνω υλικά μέχρι να δημιουργήσετε μία ομοιόμορφη πάστα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε την για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved