Tips για μαμάδες: Έξι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια αυγών

Τι μπορείτε να κάνετε τα τσόφλια αυγών αντί να τα πετάξετε; Θα εκπλαγείτε.

Tips για μαμάδες: Έξι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια αυγών
pexels.com / photo credits Klaus Nielsen

Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και D, ασβέστιο και πρωτεΐνες. Είναι μία τροφή υψηλής διατροφικής αξίας και δεν λείπει από τη διατροφή μικρών και μεγάλων.

Όπως κι αν τα μαγειρέψουμε πάντως, τα τσόφλια είθισται να τα πετάμε. Σας έχει περάσει όμως από το μυαλό ότι και αυτά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας;

Ως λίπασμα για τα φυτά σας

Το τσόφλι του αυγού είναι πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτεΐνες και μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το σελήνιο, θρεπτικές ουσίες εξαιρετικά ωφέλιμες και για τα φυτά σας. Χρησιμοποιήστε τα τσόφλια αυγών ως λίπασμα απλά αναμειγνύοντάς τα με το χώμα που έχετε στις γλάστρες ή τον κήπο σας, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει την ημιδιάφανη μεμβράνη που υπάρχει στο εσωτερικό τους.

Για να ξεβουλώσετε το νεροχύτη, το νιπτήρα ή τη μπανιέρα σας

Tα τσόφλια του αυγού μπορούν να κάνουν θαύματα σε ό,τι αφορά το ξεβούλωμα σωλήνων. Απλώς αλέστε τα τσόφλια στο blender και προσθέστε τη σκόνη στον νιπτήρα, τον νεροχύτη ή τη μπανιέρα που έχει βουλώσει. Ρίξτε ζεστό νερό και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

tsoflia augwn

Διαβάστε επίσης: Βούλωσε ο νεροχύτης ή ο νιπτήρας; Αυτό το tip θα σας λύσει τα χέρια

Για να κάνετε πιο άσπρα τα λευκά σας ρούχα

Το ασβέστιο που περιέχουν τα τσόφλια του αυγού μπορεί να κάνει τα λευκά σας ρούχα ακόμα πιο λευκά. Βάλτε μερικά τσόφλια σε ένα διχτυωτό σακουλάκι και βάλτε στον κάδο το πλυντηρίου. Πλύντε κανονικά τα ρούχα στο πρόγραμμα που συνήθως βάζετε για τα λευκά και θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα.

Για να καθαρίσετε τα μπουκάλια σας

Τα περισσότερα μπουκάλια έχουν ιδιαίτερα λεπτό στόμιο, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τα καθαρίσουμε αποτελεσματικά με το σφουγγαράκι για τα πιάτα. Τι μπορείτε να κάνετε; Βάλτε μέσα στο μπουκάλι τσόφλια αυγού, υγρό για τα πιάτα και νερό, ανακινήστε καλά και στη συνέχει ξεπλύνετε. Τα τσόφλια θα καθαρίσουν το εσωτερικού του μπουκαλιού από λεκέδες και ακαθαρσίες στο λεπτό.

Για να φτιάξετε μία σπιτική μάσκα προσώπου

Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το αυγό και τα τσόφλια του αυγού είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα και για την επιδερμίδα. Δημιουργήστε τη δική σας μάσκα προσώπου με ασπράδι από ένα αυγό και τσόφλια που πρώτα θα έχετε αλέσει στο blender. Απλώστε τη μάσκα σε όλη την περιοχή του προσώπου, αφήστε τη να δράσει για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

maska augo

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Shora Shimazaki

Για να φτιάξετε κιμωλίες

Χρησιμοποιήστε τα τσόφλια αυγών για να φτιάξετε τις δικές σας κιμωλίες. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και θα χρειαστείτε μόλις 3 υλικά:

  • τσόφλια αυγού
  • αλεύρι
  • ζεστό νερό
  • (εάν θέλετε να τις κάνετε χρωματιστές, θα χρειαστείτε και χρώμα ζαχαροπλαστικής)

Δείτε τη διαδικασία για να τα φτιάξετε βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved