Γέννησε το πρώτο της παιδί στα 51 και προσπαθεί για δίδυμα στα 56 της

Η Susan Rufrano-Waitzman θέλει πολύ να αποκτήσει κι άλλο παιδί, εύχεται μάλιστα να είναι δίδυμα.

Γέννησε το πρώτο της παιδί στα 51 και προσπαθεί για δίδυμα στα 56 της
φώτο: facebook / Susan Rufrano Waitzman

Για την Susan Rufrano-Waitzman η δουλειά της ήταν για πολλά χρόνια προτεραιότητα.

Δεν είχε τύχει όμως να γνωρίσει και τον κατάλληλο άνθρωπο ώστε να κάνει οικογένεια. Όλα άλλαξαν, όμως, όταν σε ηλικία 44 ετών ερωτεύτηκε τον Josh Waitzman και αποφάσισαν να παντρευτούν.

To 2012, η Susan έμεινε έγκυος στα 46 της και όπως δήλωσε μιλώντας στο kidspot.com.au δεν μπορούσε να το πιστέψει βλέποντας το θετικό τεστ εγκυμοσύνης.

Όμως η χαρά της δεν κράτησε πολύ καθώς απέβαλε στις 9 εβδομάδες.«Εκείνη τη στιγμή δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να το περάσω ξανά, ήταν ιδιαίτερα οδυνηρό για να το αντέξω», θυμάται η Susan.

Ωστόσο, το ζευγάρι αποφάσισε να μην το βάλει κάτω και προχώρησε σε εξωσωματική.

mama sta penida

φώτο : facebook / Susan Rufrano Waitzman

Όταν οι δύο πρώτες εξωσωματικές απέτυχαν, ο γιατρός πρότεινε στην Susan να σκεφτεί τη λύση της παρένθετης μητρότητας, όμως η ίδια ήθελε να προσπαθήσει ξανά.

Η επιμονή της τελικά απέδωσε. Τρία χρόνια μετά την πρώτη της προσπάθεια έμεινε έγκυος σε ηλικία 50 ετών με την τρίτη εξωσωματική.

«Όταν μου ανακοίνωσαν τα ευχάριστα νέα στο τηλέφωνο, φώναξα δυνατά από τη χαρά μου. Μάλιστα είπα στη γυναίκα από την κλινική “Ξέρετε πόσο χρονών είμαι; Αυτό είναι τόσο συναρπαστικό, τα καταφέραμε! “» .

Η εγκυμοσύνη της εξελίχθηκε ομαλά μέχρι την ώρα της γέννας. Λόγω επιπλοκών κόντεψε να χάσει το μωρό της αλλά τελικά όλα πήγαν καλά και η Susan έγινε επιτέλους μαμά στα 51 της.

«Θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω σωστά, είχα φοβερό άγχος και άρχισα να κλαίω», είπε στο kidspot.com.au

Η κόρη τους γεννήθηκε το 2016 και ο ερχομός της άλλαξε τη ζωή τους.«Ήταν ευλογία η γέννηση αυτού του παιδιού. Αναρωτιέμαι πόσο τεμπέλα θα ήμουν σε αυτή την ηλικία αν δεν είχα αυτό το παιδί να τρέχει όλη την ώρα», τόνισε η ευτυχισμένη μαμά.

mitera sta peninta1

φώτο: facebook / Susan Rufrano Waitzman

H Susan με τον σύζυγό της ελπίζουν τώρα σε μια δεύτερη εγκυμοσύνη παρά τα 56 της χρόνια, αξιοποιώντας τα έμβρυα που έχουν καταψύξει.

«Θέλω η κόρη μου να έχει ένα αδελφάκι. Κι επειδή πάντα ήθελα δίδυμα, θα είμαι ευτυχισμένη αν τα καταφέρω», προσθέτει.

Όσο για τα αρνητικά σχόλια σχετικά με την ηλικία της δεν την επηρεάζουν.

«Φυσικά και σκέφτομαι πώς μπορεί να είναι η ζωή μου μετά από 10 χρόνια... Κάνω ότι μπορώ για να διατηρώ τον εαυτό μου υγιή και παράλληλα νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω στην κόρη μου περισσότερα πράγματα τώρα λόγω της γνώσης, της σοφίας και της ωριμότητάς μου.
Θέλω επίσης να δώσω κουράγιο σε όλες τις γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν ένα μωρό στα 40 και τα 50 λέγοντάς τους “ Μην τα παρατάτε! “».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved