Δέκα έξυπνοι τρόποι να επαναχρησιμοποιήσετε το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά

Μην πετάτε το νερό που βράσατε τα μακαρόνια, μπορείτε να το αξιοποιήσετε με πολλούς τρόπους.

Δέκα έξυπνοι τρόποι να επαναχρησιμοποιήσετε το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά
pexels.com / Klaus Nielsen

Αν συνηθίζετε κάθε φορά που βράζετε τα μακαρόνια να χύνετε το νερό στο νεροχύτη, ήρθε η ώρα να αλλάξετε τακτική. Κι αυτό γιατί το συγκρεκριμένο νερό περιέχει άμυλο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να δέσει η σάλτσα, αλλά και για τη ζύμη πίτσας, για τα μαλλιά ή για το βράσιμο των λαχανικών.

Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό από τα μακαρόνια

Για το πότισμα των λουλουδιών

Το νερό από τα ζυμαρικά είναι ιδανικό για πότισμα των φυτών λόγω της περιεκτικότητάς του σε μεταλλικά στοιχεία. Αφήστε το νερό να κρυώσει και στη συνέχεια ποτίστε τα φυτά.

Για σάλτσα και πέστο

Προσθέστε το νερό των ζυμαρικών την τελευταία στιγμή στη σάλτσα ή το πέστο . Πρέπει ωστόσο να είναι ζεστό ώστε να δέσει η σάλτσα.

saltsa

φωτο: pexels.com / Klaus Nielsen

Για ζύμη ψωμιού και πίτσα

Όλες οι ζύμες ζύμης απαιτούν λίγο νερό με μια πρέζα αλάτι. Το νερό των ζυμαρικών είναι ότι είστε χρειάζεστε για να γίνει η ζύμη αφράτη.

Για να μαλακώσετε τα όσπρια

Συνήθως τα περισσότερα όσπρια πρέπει να τα αφήνετε στο νερό να μουλιάσουν. Χρησιμοποιήστε το νερό των ζυμαρικών για τα όσπρια, αφήνοντάς τα όλο το βράδυ. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Για πλύσιμο πιάτων

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το νερό από άμυλο ζυμαρικών δρα ως φυσικό απορρυπαντικό. Ως εκ τούτου, το ζεστό νερό ζυμαρικών είναι ιδανικό για πλύσιμο των πιάτων. Ακόμα και τα πραγματικά βρώμικα σκεύη μπορούν να καθαριστούν με αυτό!

Για σπα ποδιών

Για όσους έχουν πρησμένα πόδια μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσουν ένα σπα ποδιών χρησιμοποιώντας το ζεστό νερό ζυμαρικών. Τόσο το ζεστό νερό όσο και τα μέταλλα που περιέχει, θα αφήσουν τα πόδια σας απαλά και αναζωογονημένα σε χρόνο μηδέν. Δοκιμάστε το.

Για τα μαλλιά

Η χρήση του νερού ζυμαρικών θα κάνει τα μαλλιά σας πιο απαλά. Κάντε μασάζ στα μαλλιά με το νερό, αφήστε το για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Τώρα χρησιμοποιήστε το κανονικό σαμπουάν σας και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

laxanika

φωτο: pexels.com / Castorly Stock

Για λαχανικά στον ατμό

Τα λαχανικά στον ατμό είναι ιδιαίτερα υγιεινά καθώς δεν καταστρέφονται οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν. Βάλτε το νερό των ζυμαρικών σε μια κατσαρόλα, τοποθετήστε ένα καλάθι με τα λαχανικά από πάνω και αφήστε τα για μερικά λεπτά.

Ως βάση σούπας

Είτε για ένα πλούσιο ζωμό είτε για μια σούπα, το νερό ζυμαρικών είναι ιδανικό συστατικό. Αφού βράσετε στον ατμό τα λαχανικά, προσθέστε τα νερό ζυμαρικών, αφήστε τα να μαγειρευτούν, προσθέστε λίγο αλάτι για γεύση και η σούπα είναι έτοιμη!

Για χειροτεχνία

Ακόμη και τα μικρά παιδιά μπορούν να επωφεληθούν από το νερό ζυμαρικών που έχει απομείνει, φτιάχνοντας ζύμη για κατασκευές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε το προτεινόμενο νερό με το νερό ζυμαρικών.

Πηγή: cleverly.me

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved