Tips για μαμάδες: 5+1 χρήσεις του πράσινου σαπουνιού που θα σας καταπλήξουν

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πράσινο σαπούνι στην καθαριότητα του σπιτιού και όχι μόνο.

Tips για μαμάδες: 5+1 χρήσεις του πράσινου σαπουνιού που θα σας καταπλήξουν
pexels.com / photo credits Karolina Grabowska

Το πράσινο σαπούνι είναι ένα προϊόν που όλοι πρέπει να έχουμε στο σπίτι μας. Το βασικό συστατικό του είναι το είναι το αγνό ελαιόλαδο το οποίο έχει θεραπευτικές και απολυμαντικές ιδιότητες και οι τρόποι για να το χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας είναι σίγουρα πολλοί περισσότεροι από αυτούς που είχατε φανταστεί.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλες οι παλιές νοικοκυρές το χρησιμοποιούσαν κατά κόρον στην καθαριότητα του σπιτιού, αλλά και στην προσωπική τους φροντίδα.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε το πράσινο σαπούνι; Ιδού!

Καθαρίστε το πάτωμα του σπιτιού

Ξεχάστε όλα τα κλασικά απορρυπαντικά τα οποία, ναι, έχουν υπέροχη μυρωδιά, αλλά ταυτόχρονα και πολλά χημικά καταστροφικά για το περιβάλλον. Τρίψτε λίγο πράσινο σαπούνι και διαλύστε δύο με τρεις κουταλιές της σούπας τρίμματος σε μισό κουβά νερό. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα για να σφουγγαρίσετε το σπίτι σας και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Το σαπούνι έχει απολυμαντικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, συνεπώς θα καθαρίσει το πάτωμα του σπιτιού σας αποτελεσματικά.

Καθαρίστε τα ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη σας

Καθαρίστε τα ανοξείδωτα σκεύη σας από λίπη και άλλες ακαθαρσίες με λίγο πράσινο σαπούνι. Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια σας θα καθαρίσουν εύκολα, γρήγορα και χωρίς να έχουν μείνει ίχνη από λεκέδες.

prasino sapouni 2

Διαβάστε επίσης: Tips για μαμάδες: Τέσσερις τρόποι για να ωριμάσει το αβοκάντο πιο γρήγορα

Χρησιμοποιήστε το αντί για αφρό ξυρίσματος

Εάν χρησιμοποιείτε ξυραφάκι ,ξεχάστε τους αφρούς ξυρίσματος. Μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε αντ' αυτού πράσινο σαπούνι το οποίο έτσι και αλλιώς ενυδατώνει την επιδερμίδα και την κάνει πιο απαλή.

Κρατήστε τα κουνούπια μακριά

Τα κουνούπια είναι ο εφιάλτης του καλοκαιριού. Ένας τρόπος για να τα κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας είναι να βάλετε στο μπαλκόνι ή την αυλή, σε διάφορα σημεία, μερικά κομμάτια από πράσινο σαπούνι. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πράσινο σαπούνι και για να ανακουφιστείτε από την φαγούρα μετά από ένα τσίμπημα.

Καθαρίστε τα ρούχα σας

Το πράσινο σαπούνι δρα και ως μαλακτικό, συνεπώς είναι ιδανικό για το πλύσιμο των ρούχων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πλύνετε τις κουρτίνες, τα σεντόνια και άλλα λευκά είδη λίγο πιο ευαίσθητα, κάνοντας το εξής: Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό και μέσα σε αυτήν πλύντε τα με πράσινο σαπούνι. Έπειτα μπορείτε να τα βάλετε στο πλυντήριο και να τα πλύνετε ακόμα μία φορά με το κλασικό απορρυπαντικό σας. Θα βρουν τη χαμένη τους λάμψη και θα είναι σαν τα έχετε μόλις αγοράσει.

Επίσης, με το πράσινο σαπούνι μπορείτε να καθαρίσετε επίμονους λεκέδες που δε βγαίνουν με μία απλή πλύση στο πλυντήριο. Αρκεί να τρίψετε λίγο από το σαπούνι απευθείας πάνω στο λεκέ και μετά να το βάλετε στο πλυντήριο κανονικά.

Φροντίστε τα φυτά σας

Φροντίστε τα φυτά σας με πράσινο σαπούνι και νερό. Σε ένα δοχείο ψεκασμού, βάλτε νερό και δύο με τρεις κουταλιές της σούπας τρίμμα σαπουνιού. Ψεκάστε με το διάλυμα τα φυτά σας δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και θα τα κρατάτε προστατευμένα από τη μελίγκρα και άλλες ασθένειες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved