Τα απρόοπτα του ελληνικού καλοκαιριού για τα οποία κάθε μαμά πρέπει να είναι προετοιμασμένη!

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που έρχονται στο μυαλό σου, όταν ακούς και διαβάζεις για ελληνικό καλοκαίρι;

Τα απρόοπτα του ελληνικού καλοκαιριού για τα οποία κάθε μαμά πρέπει να είναι προετοιμασμένη!

Ηλιοθεραπεία; Βόλτες σε λιθόστρωτα καλντερίμια; Island hopping στις Κυκλάδες ή μήπως ηλιοβασιλέματα με θέα το Αιγαίο;

Αν ανήκεις στο «κλαμπ» των νέων μαμάδων, πιθανότατα το καλοκαίρι σου είναι πλέον ολίγον τι διαφορετικό. Διότι εκτός από βουτιές σε παραλίες με κρυστάλλινα νερά και στιγμές κάτω από τον ήλιο, περιλαμβάνει επίσης τσάντες με κουβαδάκια, πλαστικές βαρκούλες, φουσκωτές μπάλες, κουλούρες και μπρατσάκια, κλάματα, λίγη ή αρκετή γκρίνια και φυσικά, πολλά απρόοπτα. Πιθανότατα δε, δεν θα σε βρει σε κάποιο κοσμοπολίτικο νησί, αλλά στο οικογενειακό εξοχικό, το χωριό του παππού και της γιαγιάς ή σε έναν ήρεμο, παραθαλάσσιο προορισμό.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που την περίοδο που διανύουμε προσπαθείς να οργανώσεις τις καλοκαιρινές διακοπές της οικογένειάς σου και τις θερινές, μονοήμερες εξορμήσεις σας, αλλά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και τι να κάνεις για να είσαι σίγουρη πως φέτος θα αποφύγεις τα απρόοπτα, συνέχισε να διαβάζεις και με ευχαριστείς μετά! Το σίγουρο είναι πως εκτός από σνακ, νερό, μωρομάντηλα και κάποιες επιπλέον αλλαξιές, υπάρχουν μερικές ακόμη προσθήκες που αξίζουν μία θέση στην τσάντα σου!

1. Τα καθιερωμένα εγκαύματα και η ηλίαση

Από το πρόγραμμα των οικογενειακών διακοπών, συνήθως δεν απουσιάζουν η ηλίαση και τα εγκαύματα. Μπορούμε να τα αποφύγουμε; Ναι. Είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουμε; Όχι, εκτός και αν έχουμε στις τσάντες μας προϊόντα υψηλής αντιηλιακής προστασίας, ανοιχτόχρωμα, μακρυμάνικα ρούχα για την παραλία που προσφέρουν αντιηλιακή προστασία, καπέλα, θερμός με κρύο νερό, κάποιο παυσίπονο ή ένα αντιπυρετικό φάρμακο, μία ενυδατική λοσιόν για μετά τον ήλιο και φυσικά, αν αποφύγουμε την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

2. Το αναπόφευκτο τσίμπημα

Μέλισσες, σφήκες, τσούχτρες και γενικά, έντομα παντού. Το τσίμπημα είναι ένα… αναπόφευκτο απρόοπτο για το οποίο καλό είναι να είσαι καλά προετοιμασμένη. Αυτό σημαίνει πως θα εξοπλιστείς καταλλήλως από τώρα, ώστε να βρίσκονται πάντα στο backpack, την τσάντα θαλάσσης ή το αυτοκίνητό σου ένα stick για τα τσιμπήματα και κάποιο εντομοαπωθητικό προϊόν

3. Η δυσάρεστη ουρολοίμωξη

Η αλήθεια είναι πως δεν αφορούν όλα τα απρόοπτα των διακοπών στα παιδιά. Διότι και εμείς οι μεγάλοι μπορεί να βγούμε εκτός προγράμματος, όπως στην περίπτωση μίας καλοκαιρινής ουρολοίμωξης. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να προστατευτείς και να αποφύγεις αυτό το απρόοπτο; Μα φυσικά, να είσαι προσεκτική με την υγιεινή σου και κυρίως, να ενισχύσεις με φυσικό τρόπο την αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού σου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, φροντίζοντας ταυτόχρονα να ενυδατώνεσαι συνεχώς, με νερό και φυσικούς χυμούς χωρίς ζάχαρη. Το Cranberry, λοιπόν, συνιστά μία Υπερτροφή η οποία θα αποδειχθεί πολύτιμη σε αυτή την προσπάθεια. Βλέπεις, το Cranberry είναι ένας κόκκινος καρπός που χρησιμοποιείται μακροχρόνια, καθώς βοηθά στην πρόληψη και τη μείωση των συμπτωμάτων των ουρολοιμώξεων. Καλό είναι, λοιπόν, να εξοπλίσεις την τσάντα σου με ένα συμπλήρωμα διατροφής που βασίζεται στη συγκεκριμένη Yπερτροφή, όπως το SUPERFOODS Cranbecare, το οποίο βοηθά στην ομαλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, ενώ έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

superfoods2

4. Το μικρό «ατύχημα»

Τι κάνουν τα παιδιά στις διακοπές; Τρέχουν και παίζουν στις πλατείες και τις παραλίες. Και τι συμβαίνει όταν τα παιδιά τρέχουν πάνω κάτω χωρίς σταματημό; Τότε συνήθως ακολουθεί μία μικρή αλλά απότομη πτώση, που οδηγεί σε μερικές γρατζουνιές και σε πολλά κλάματα. Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να είσαι σίγουρη ότι θα αποφύγεις μία απρόσμενη μόλυνση, κάποιες μελανιές ή ένα πρήξιμο που θα ταλαιπωρήσει το μικρό σου, φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα αντισηπτικό προϊόν, γάζες μιας χρήσης ή αυτοκόλλητα επιθέματα και κάποια κρέμα για τους μώλωπες.

5. Η απρόσμενη γαστρεντερίτιδα

Τέλος, ένα από τα πλέον συχνά προβλήματα των καλοκαιρινών διακοπών που μπορεί να σας βγάλει εκτός προγράμματος, είναι η εκδήλωση γαστρεντερίτιδας στα παιδιά. Ο εμετός και η διάρροια είναι τα βασικά συμπτώματα που θα σε προειδοποιήσουν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Καλό είναι, λοιπόν, να επιλέξεις να ταξιδέψετε φέτος σε έναν προορισμό στον οποίο θα μπορείτε να έχετε εύκολη και άμεση πρόσβαση σε φαρμακεία και κέντρα υγείας και φυσικά, να είσαι πολύ σχολαστική με την υγιεινή και τα τρόφιμα που θα καταναλώσουν τα παιδιά. Αρκεί μία μολυσμένη επιφάνεια ή ένα τρόφιμο που έχει χαλάσει, για να αφήσετε στη μέση τις διακοπές σας.

superfoods3



Από μία γαστρεντερίτιδα μέχρι ένα τσίμπημα και από μερικές γρατζουνιές μέχρι κάποιο έγκαυμα ή μία ουρολοίμωξη. Τα απρόοπτα του ελληνικού καλοκαιριού για τα οποία κάθε μαμά πρέπει να είναι προετοιμασμένη, είναι πολλά. Ωστόσο, με τον σωστό εξοπλισμό και τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής, όπως το SUPERFOODS Cranbecare, στις τσάντες μας, το σίγουρο είναι πως μπορούμε να είμαστε λίγο πιο ήρεμες, γνωρίζοντας πως έχουμε λάβει τα μέτρα προστασίας μας. Ακόμη και αν δεν αποφύγουμε κάποιο απρόοπτο, πάντως, τουλάχιστον θα το αντιμετωπίσουμε, χωρίς να βγούμε εκτός προγράμματος -ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε!

Τα προϊόντα SUPERFOODS διατίθενται στα φαρμακεία και τα ηλεκτρονικά φαρμακεία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved