Όλα τα μωρά αξίζουν ένα baby shower party

Στο εξωτερικό το έθιμο του baby shower party υπάρχει χρόνια. Στην Ελλάδα ωστόσο έκανε την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια και αρχίζει ολοένα και περισσότερο να κερδίζει έδαφος.

Όλα τα μωρά αξίζουν ένα baby shower party

Κάποιες μαμάδες λένε "ναι" σε ένα baby shower party και κάποιες άλλες λένε "όχι".

Τι είναι αυτό το baby shower party τέλος πάντων;

baby shower party diorganosi 1

Είναι μια γιορτή. Ένα μεγάλο πάρτι. Που διοργανώνουν οι φίλες της μέλλουσας μαμάς ή η ίδια η μαμά, θέλοντας να γιορτάσει την εγκυμοσύνη της και το μωρό που έρχεται στον κόσμο.

Συνήθως το πάρτι διοργανώνεται στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης και οι καλεσμένοι φέρνουν δώρα στην έγκυο με αφορμή τον ερχομό του μωρού. Φορμάκια, σελτεδάκια, ρούχα, βρεφικά καλλυντικά και όλα όσα πρόκειται να χρειαστεί η μαμά όταν γεννηθεί το μικρό της.

Οι περισσότεροι εδώ στην χώρα μας κάνουμε δώρα στη μαμά, μετά τη γέννηση του μωρού της. Αντί γι' αυτό, μπορείτε να κάνετε τα δώρα λίγο πριν.

Δεν έχει να κάνει με τα δώρα

baby shower party diorganosi 4

Όχι, το baby shower party δεν διοργανώνεται για να γεμίσει η μέλλουσα μαμά με δώρα. Για την ακρίβεια δεν την νοιάζουν τα δώρα και ούτε θα σας παρεξηγήσει αν εμφανιστείτε με άδεια χέρια. Έχει να κάνει με τη γιορτή, τη χαρά και για το γεγονός ότι μαζεύονται -οικογένεια και φίλοι- όλοι μαζί για να γιορτάσουν τη νέα αυτή ζωή.

Κάθε μωρό αξίζει ένα baby shower party

baby shower party diorganosi 3

Δεν χρειάζεται να διακοσμήσετε εντυπωσιακά το σπίτι σας για να κάνετε ένα baby shower party. Δεν χρειάζεται να ετοιμάσετε έναν εντυπωσιακό μπουφέ για να κεράσετε τους καλεσμένους σας. Το baby shower party είναι μια ευκαιρία να δείτε τους δικούς σας ανθρώπους, εκείνους που αγαπάτε και σας αγαπούν και να γιορτάσετε μαζί το μωράκι που σε λίγο καιρό θα κοιμάται στο σπίτι σας.

Μια συμβουλή για όλους εκείνους που προσκαλούνται στο πάρτι

Η μέλλουσα μαμά ή οι φίλοι της που διοργανώνουν το baby shower πάρτι σας προσκαλούν γιατί πιστεύουν ότι θα είναι σημαντική η παρουσία σας εκεί. Μην πάρετε δώρο αν δεν βγαίνετε οικονομικά. Μην αρνηθείτε ακόμη και αν έχετε κανονίσει κάτι άλλο. Απλά περάστε από το σπίτι, πιείτε ένα αναψυκτικό και πείτε "Συγχαρητήρια!".

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved