Tips για μαμάδες: Τέσσερις τρόποι για να ωριμάσει το αβοκάντο πιο γρήγορα

Έχετε αβοκάντο στο σπίτι αλλά δεν είναι ακόμα αρκετά ώριμα για να τα καταναλώσετε; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε.

Tips για μαμάδες: Τέσσερις τρόποι για να ωριμάσει το αβοκάντο πιο γρήγορα
pexels.com / photo credits Daria Shevtsova

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ, σίδηρο και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά. Αξίζει μία θέση στη διατροφή μας και μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο, με αυγά ψωμί και δεκάδες ακόμα τρόπους.

Συνήθως, όταν αγοράζετε τα αβοκάντο από τον μανάβη ή το σούπερ μάρκετ, δεν είναι επαρκώς ώριμα και πρέπει να τα αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ημέρες μέχρι να τα καταναλώσετε. Βέβαια, υπάρχουν και ορισμένοι τρόποι για να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης των αβοκάντο όπως οι παρακάτω:

Βάλτε τα σε μία χάρτινη σακούλα μαζί με δύο ακόμα φρούτα

Βάλτε το αβοκάντο σε μία χάρτινη σακούλα με ένα μήλο και μία μπανάνα και κλείστε την καλά. Αφήστε την σε θερμοκρασία δωματίου για μία με δύο ημέρες (ιδανικά κοντά σε παράθυρο για να το βλέπει ο ήλιος) κι έπειτα το αβοκάντο θα είναι έτοιμο για να το απολαύσετε.

... ή με λίγο αλεύρι

Ακολουθήστε την ίδια ακριβώς διαδικασία με παραπάνω, αλλά αντί για μπανάνα και μήλο, βάλτε στη χάρτινη σακούλα ένα φλιτζάνι αλεύρι. Στο ίδιο χρονικό διάστημα το αβοκάντο θα έχει ωριμάσει επαρκώς για να το χρησιμοποιήσετε στις συνταγές σας.

avocado tropoi wrimansis

Διαβάστε επίσης: 5+1 λόγοι για να βάλετε το αβοκάντο στη διατροφή των παιδιών σας

Τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στον φούρνο

Ένας ακόμα τρόπος για να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης του αβοκάντο είναι να το τυλίξετε με αλουμινόχαρτο και να το βάλετε στον φούρνο στους 100 βαθμούς C για περίπου δέκα λεπτά. Σε ελάχιστο χρόνο, το αβοκάντο θα είναι έτοιμο προς κατανάλωση.

Στον φούρνο μικροκυμάτων

Πιέστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι στα πλάγια (προσοχή μην το τρυπήσετε). Βάλτε το σε ένα γυάλινο πιάτο και τοποθετήστε το πιάτο στον φούρνο μικροκυμάτων. Σκεπάστε με ένα πλαστικό καπάκι και ζεστάνετε για 30 δευτερόλεπτα. Δείτε εάν το αβοκάντο έχει μαλακώσει, διαφορετικά ζεστάνετέ το για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved