Μαμά - Δουλειά πλήρους απασχόλησης

Μαμά - Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο με την καλυτερη και μεγαλύτερη αμοιβή: αγκαλιές, φιλιά και χάδια των παιδιών της.
Μαμά - Δουλειά πλήρους απασχόλησης
instagram @ Emma Heaphy

Το γραφείο σου είναι το σπίτι σου. Δουλεύεις εκεί όλη μέρα, κάθε μέρα, αλλά υπάρχουν και άλλα μέλη εκεί που σου κάνουν συντροφιά.

Το γραφείο σου είναι το δωμάτιό σου. Περνάς περισσότερο χρόνο εκεί για τα meeting σου, για τις συζητήσεις σου, μέρα και νύχτα. Έχεις απαιτητικούς εργοδότες. Μπορεί μόνο έναν, μπορεί δύο, μπορεί τρεις, τέσσερις.

Η τουαλέτα είναι ένας χώρος που βρίσκεσαι συνέχεια. Δεν τρως, δεν έχεις καθόλου χρόνο μόνη σου.

Τα διαλλείματα για εσένα γίνονται όταν οι εργοδότες σου κοιμούνται για λίγο. Σπάνια βρίσκεις χρόνο για να φας, για να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού.

Τα πρωινά meetings γίνονται όποτε ξυπνάς. Εκεί, πάνω στο κρεβάτι. Όταν ακόμη φοράς τις πιτζάμες σου. Δεν ελέγχεις ποτέ τον χρόνο γιατί ξέρεις ότι θα τα κάνεις όλα μέσα στη μέρα.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που σχολάς. Ίσως να κάνεις και υπερωρίες, δεν ξέρεις. Μπορεί να σε βοηθήσουν λίγο και οι εργοδότες σου σε αυτό, αλλά λίγο. Όπου φτάνουν τα χεράκια τους.

Δεν πληρώνεσαι για ό,τι κάνεις, ούτε μπορείς να αλλάξεις το ωράριο σου. Τα φιλιά και οι αγκαλιές είναι μέχρι στιγμής οι αποδοχές σου, αλλά είναι αρκετές και σου φτάνουν.

Δεν μπορείς να πάρεις αναρρωτική άδεια ή να ξεκουραστείς το Σαββατοκύριακο. Εμφανίζεσαι κάθε μέρα, με την ίδια διάθεση για να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους. Οι ικανότητές σου είναι εξωπραγματικές.

Δεν έχεις συμβόλαιο που μπορείς να "σπάσεις" ούτε κάποια εργασιακή σύμβαση. Το μόνο που έχεις είναι η αγάπη και οι όροι που έχεις βάλει εσύ στο σπίτι σου.

Το να είσαι μαμά είναι σαν να έχεις μια δουλειά πλήρους απασχόλησης. Για την ακρίβεια όμως, είναι μια από τις πιο σημαντικές δουλειές που θα αναλάβεις ποτέ στη ζωή σου. Με τους καλύτερους εργοδότες.

πηγή: wordsof_emmaheaphy

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved