Tips για μαμάδες: Απλοί τρόποι για να κάνετε τα δόντια σας πιο λευκά

Έτσι θα κάνετε τα δόντια σας πιο λευκά χωρίς να πάτε στον οδοντίατρο.

Tips για μαμάδες: Απλοί τρόποι για να κάνετε τα δόντια σας πιο λευκά
pexels.com / photo credits @kampusproduction

Με την πάροδο του χρόνου και τις καθημερινές καταχρήσεις, τα δόντια γίνονται πιο κίτρινα με αποτέλεσμα το χαμόγελό μας να χάσει τη λάμψη του. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Κοσμητικής Οδοντιατρικής, οι περισσότεροι άνθρωποι εάν μπορούσαν θα άλλαζαν το χρώμα των δοντιών τους και δεν είναι παράλογο. Ποιος δεν θα ήθελε να έχει κατάλευκα και λαμπερά δόντια;

Ο συστηματικός έλεγχος των δοντιών είναι απαραίτητος για την υγεία των δοντιών, των ούλων και γενικότερα τη στοματική μας υγιεινή. Όσον αφορά όμως το χρώμα των δοντιών, υπάρχουν μερικά tips που μπορούμε να εφαρμόσουμε και μόνοι μας στο σπίτι για να τα κάνουμε πιο λευκά.

Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές που κάνουν τα δόντια πιο λευκά

Ας ξεκινήσουμε από τη διατροφή. Υπάρχουν ορισμένες τροφές οι οποίες εφόσον καταναλώνονται συστηματικά μπορούν να κάνουν τα δόντια πιο λευκά. Κάποιες από αυτές είναι:

  • Μήλα - Τα μήλα περιέχουν μηλικό οξύ το οποίο χρησιμοποιείται και σε ορισμένες οδοντόκρεμες.
  • Φράουλες - Μηλικό οξύ περιέχουν και οι φράουλες, συνεπώς για τον ίδιο λόγο θεωρείται ότι η συστηματική κατανάλωσή τους συμβάλλει θετικά στην υγεία των δοντιών.
  • Ανανάς - Ο ανανάς περιέχει βρομελίνη, μία ένωση με αντιφλεγμονώδεις και καθαριστικές ιδιότητες.
  • Μπρόκολο - Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε σίδηρο , φυτικές ίνες και η συστηματική κατανάλωσή του προστατεύει τα δόντια και πιο συγκεκριμένα το σμάλτο των δοντιών, από ακαθαρσίες και λεκέδες.
  • Σταφίδες - Το μάσημα σταφίδων διεγείρει το σάλιο, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης πλάκας και λεκέδων.
  • Τυρί & γιαούρτι - Το τυρί είναι πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνες που προστατεύουν το σμάλτο των δοντιών.
  • Κρεμμύδι - Το κρεμμύδι περιέχει θειούχες ενώσεις που αποτρέπουν τον σχηματισμό της πλάκας.

Βουρτσίστε τα δόντια με μαγειρική σόδα και λεμόνι

Το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ που δρα ως φυσικό λευκαντικό. Σε ένα μπολ ανακατέψτε λίγο χυμό λεμονιού μία γενναιόδωρη ποσότητα μαγειρικής σόδας και φτιάξτε μία πάστα για να βουρτσίστε τα δόντια σας.

Χρησιμοποιήστε ενεργό άνθρακα

leuka dontia 9

Βάλτε στην οδοντόβουρτσά σας σκόνη ενεργού άνθρακα και βουρτσίστε κανονικά για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα δόντια. Ο ενεργός άνθρακας φτιάχνεται από επεξεργασμένο άνθρακα, οξυγόνο και χλωριούχο ασβέστιο και είναι πολύ αποτελεσματικός στον καθαρισμό των δοντιών.

Τρίψτε τα δόντια σας με φλούδα πορτοκαλιού

Η φλούδα πορτοκαλιού περιέχει μία ουσία που ονομάζεται λιμονένιο και το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλές οδοντόκρεμες και προϊόντα λεύκανσης δοντιών. Κόψτε ένα πορτοκάλι, και τρίψτε τα δόντια σας με τη φλούδα από την εσωτερική πλευρά. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τη φλούδα μπανάνας ή λεμονιού.

Βουρτσίστε τα δόντια σας με μηλόξυδο

Το ξύδι από μηλίτη, γνωστό και ως μηλόξυδο, έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Οι ιδιότητές του είναι γνωστές ήδη από την αρχαιότητα, καθώς χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο και ως είδος διατροφής. Επίσης, το μηλόξυδο θεωρείται και φυσικό λευκαντικό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βουρτσίσετε τα δόντια σας.

Διαβάστε επίσης: Μηλόξυδο: Έτσι θα το φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι

Κάντε στοματικές πλύσεις με έλαιο καρύδας μετά το βούρτισμα

leuka dontia 1

Το έλαιο καρύδας λευκαίνει τα δόντια, τα καθαρίζει σε βάθος και καταπολεμά τα βακτήρια. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σουσαμέλαιο.

Πώς θα διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά

  • Αποφύγετε το κάπνισμα
  • Βουρτσίζετε τα δόντια σας ιδανικά μετά από κάθε γεύμα και απαραιτήτων πρωί και βράδυ
  • Αποφύγετε τα αναψυκτικά και γενικά τα ανθρακούχα ροφήματα
  • Περιορίστε τους καφέδες και τα τσάι

Με πληροφορίες από healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved