Κόλλησε το καπάκι του βάζου; Εύκολοι τρόποι να το ανοίξετε

Τι να κάνετε αν το καπάκι του βάζου δεν ανοίγει.

Κόλλησε το καπάκι του βάζου; Εύκολοι τρόποι να το ανοίξετε

Σίγουρα θα σας έχει συμβεί ενώ προσπαθείτε να ανοίξετε ένα γυάλινο βάζο, το καπάκι να παραμένει στη θέση του, όση δύναμη κι αν βάλετε.

Συνήθως συμβαίνει σε βάζα με μαρμελάδα, με μέλι, ή με οτιδήποτε είναι αεροστεγώς σφραγισμένο.

Αντί να φυσάτε και να ξεφυσάτε βάζοντας όση δύναμη έχετε για να το ανοίξετε, δείτε μερικά εύκολα κόλπα:

Χτύπημα

Μερικές φορές τα καπάκια βάζων κολλάνε λόγω μιας εξαιρετικά ισχυρής σφραγίδας από το εργοστάσιο. Για να διευκολύνετε την αφαίρεση του καπακιού, μπορείτε να γυρίσετε το βάζο ανάποδα και να χτυπήσετε το κάτω μέρος του με την παλάμη του χεριού σας. Εάν υπάρχει αρκετός χώρος για να μετατοπιστεί το περιεχόμενο του δοχείου, θα ασκηθεί πίεση στο καπάκι σπάζοντας τη σφραγίδα.

Ζεστό νερό

Δοκιμάστε να τοποθετήσετε το βάζο κάτω από τη βρύση στο νεροχύτη της κουζίνας και ρίξτε άφθονο ζεστό νερό. Κρατήστε το για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα κάτω από το νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να γεμίσετε ένα μπολ με ζεστό νερό και να τοποθετήσετε το βάζο ανάποδα αφήνοντάς το εκεί για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Το ζεστό νερό θα βοηθήσει την «χαλάρωση» του μεταλλικού καπακιού, καθιστώντας ευκολότερη την αφαίρεση.

bazo me kapakia

φώτο: pexels.com

Πιστολάκι μαλλιών

Ρυθμίστε το σεσουάρ σε υψηλή θερμότητα και αφήστε τον ζεστό αέρα πάνω από το καπάκι για 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό. Με τον τρόπο αυτό θα είναι πιο εύκολο να ανοίξετε το καπάκι.

Κουτάλι ή μαχαίρι βουτύρου

Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι βουτύρου, πιέζοντας από μέσα προς τα έξω το καπάκι. Αυτή η μέθοδος πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως έσχατη λύση, καθώς η χρήση κάποιου αντικειμένου μπορεί να σας τραυματίσει ή να σπάσει το βάζο ( ειδικά αν ασκήσετε πίεση).

Γάντια

Τα βάζα έχουν συχνά μεταλλικά καπάκια. Ένα πλαστικό γάντι ή σιλικόνης μπορεί να διευκολύνει το άνοιγμα καθώς το χέρι σας δεν θα γλιστράει.

Πηγή: cnet.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved