Πέντε απλά tips για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά αυτό το καλοκαίρι

Tips για μαμάδες: Πώς θα απαλαγείται από τα κουνούπια μια και καλή;

Πέντε απλά tips για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά αυτό το καλοκαίρι
Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / @icon0.com

Οι περισσότεροι θα συμφωνήσουμε ότι τα κουνούπια είναι τα πιο ενοχλητικά έντομα του καλοκαιριού. Μας έχουν στερήσει πολλές φορές τον ύπνο μας το βράδυ, και τα τσιμπήματά τους μας προκαλούν κοκκινίλες και έντονη φαγούρα.

Τα κουνούπια επιλέγουν τα "θηράματά" τους με βάση τη μυρωδιά και τον ιδρώτα τους. Έχουν εξαιρετική όσφρηση, και αυτό τους το χαρακτηριστικό ευτυχώς, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και προς όφελος μας για να τα κρατήσουμε μακριά.

Μερικά απλά tips για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια:

Βάλτε στο μπαλκόνι σας γλάστρες με βότανα

Το δεντρολίβανο, ο βασιλικός και άλλα μυρωδικά που έχουν έντονη μυρωδιά, φαίνεται να απωθούν τα κουνούπια. Το ίδιο ισχύει και για μερικά λουλούδια όπως είναι η λεβάντα. Το μόνο που έχετε να κάνετε λοιπόν, είναι να βάλετε στο μπαλκόνι σας μερικές γλάστρες με τα παραπάνω συν τοις άλλοις θα προσδώσουν έξτρα αισθητική αξία στον χώρο.

Μην αφήνετε λιμνάζοντα νερά

Το βρώμικο νερό είναι πόλος έλξης για τα κουνούπια για αυτό είναι σημαντικό να αδειάζετε κάθε σημείο στο μπαλκόνι ή την αυλή σας που έχει μετραπεί σε μικρό βάλτο.

Αποφύγετε τη χρήση κολόνιας ή κρέμας σώματος

Τα κουνούπια έλκονται από την έντονη μυρωδιά ενός αρώματος ή μίας κρέμας σώματος, συνεπώς όταν κάθεστε στο μπαλκόνι ή γενικότερα σε εξωτερικό χώρο, αποφύγετε να τα χρησιμοποιείτε.

Φτιάξτε ένα εντομοαπωθητικό σπρέι με κανέλα

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν, το έλαιο κανέλας μπορεί να σκοτώσει τα αυγά των κουνουπιών. Επίσης μπορεί να δρα και ως απωθητικό ενήλικων κουνουπιών, όπως είναι το κουνούπι τίγρης. Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

Καταναλώστε άφοβα σκόρδο

Το σκόρδο έχει έντονη γεύση και μυρωδιά. Μόλις το φάμε μυρίζει όχι μόνο η ανάσα μας, αλλά και ο ιδρώτας μας. Το καλό είναι ότι η έντονη μυρωδιά του σκόρδου φαίνεται να απωθεί τα κουνούπια, ίσως όμως και τους γύρω μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved