Νερό με λεμόνι: Ποια τα οφέλη για τις θηλάζουσες μητέρες;

Πέντε λόγοι για να πίνετε κάθε μέρα νερό με λεμόνι.

Νερό με λεμόνι: Ποια τα οφέλη για τις θηλάζουσες μητέρες;

Την περίοδο του θηλασμού η ισορροπημένη διατροφή της μητέρας είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του μωρού που τρέφεται αποκλειστικά από το μητρικό γάλα.

Το νερό με λεμόνι είναι ένα θαυματουργό ρόφημα με πολλά οφέλη για τον οργανισμό και το ίδιο ισχύει και για τις θηλάζουσες μητέρες. Περιέχει μία πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνη C, ασβέστιο, βιταμίνη B,φώσφορο και κάλιο και σύμφωνα με το parenting.firstcry.com, η συχνή κατανάλωσή του μπορεί να βελτιώσει τη σύσταση του μητρικού γάλακτος.

Άλλα οφέλη της κατανάλωσης νερού με λεμόνι κατά τον θηλασμό είναι:

Κάνει καλό στο στομάχι

Το νερό με λεμόνι λόγω της σύστασής του κάνει καλό στο στομάχι της μητέρας και κατά συνέπεια και του μωρού. Ανακουφίζει από πονάκια και διεγείρει την κινητικόητα του εντέρου.

Αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα

Το νερό με λεμόνι αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα και κάνει το μητρικό γάλα ακόμα πιο αγνό και υγιεινό για το μωρό.

Ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος

Το νερό με το λεμόνι είναι πλούσιο σε κάλιο το οποίο είναι απαραίτητο για την ρύθμιση της κυκλοφορίας τους αίματος. Επίσης, ανακουφίζει από ναυτίες και ζαλάδες.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Τα λεμόνια όπως όλα τα εσπεριδοειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Κάνει καλό στο δέρμα

Η βιταμίνη C που βρίσκεται στα λεμόνι μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων, τη ξηροδερμίας, ακόμα και στην γήρανση του δέρματος. Αντίστοιχα, η ανεπαρκής κατανάλωση νερού αφυδατώνει τον οργανισμό με αποτέλεσμα ακόμη και το δέρμα να είναι πιο ξηρό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved