Tips για μαμάδες: 4 τρόποι να εξαφανίσετε τις κιτρινίλες από τα λευκά ρούχα

Εξαφανίστε τους κίτρινους λεκέδες στα άσπρα σας ρούχα με υλικά που ήδη έχετε σπίτι.

Tips για μαμάδες: 4 τρόποι να εξαφανίσετε τις κιτρινίλες από τα λευκά ρούχα

Τα λευκά ρούχα δε λείπουν από την καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα μας. Βέβαια, λερώνονται πολύ πιο εύκολα κι από τους πιο δύσκολους και επίμονους λεκέδες είναι οι κιτρινίλες που σπάνια φεύγουν με ένα απλό πλύσιμο.

Τι μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση; Η λύση βρίσκεται σε απλά υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας.

Σόδα με νερό

Έχουμε αναφέρει πολλάκις τις πολύτιμες χρήσεις της σόδας στην καθαριότητα του σπιτιού. Για να εξαφανίσετε τους κίτρινους λεκέδες από τα ρούχα σας, δημιουργήστε μία πάστα με μαγειρική σόδα και νερό και με μία παλιά οδοντόβουρτσα τρίψτε καλά το σημείο που έχει κιτρινίσει. Αφήστε το να δράσει για μία ώρα και στη συνέχεια βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο.

Απορρυπαντικό πιάτων και οξυζενέ

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό πιάτων και δύο κουταλιές της σούπας οξυζενέ. Ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε το μείγμα πάνω στον λεκέ. Αφήστε το να δράσει για περίπου μία ώρα και ομοίως με παραπάνω, βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο.

Ασπιρίνη

Θρυμματίστε δύο ασπιρίνες και προσθέστε τις σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Βάλτε μέσα στο μπολ το κομμάτι του ρούχου με τον λεκέ και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου μία ώρα.

Αλάτι με νερό

Φτιάξτε ένα μείγμα με ζεστό αλατόνερο και τρίψτε με αυτό τα επίμαχα σημείου του λευκού σας ρούχου. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved