Γιατί οι περισσότεροι γονείς κρατούν το μωρό από την αριστερή πλευρά;

  • Γιατί το αριστερό;
  • Η δεξιά μεριά του εγκεφάλου της μητέρας κατανοεί καλύτερα τα μηνύματα που στέλνει το μωρό
Γιατί οι περισσότεροι γονείς κρατούν το μωρό από την αριστερή πλευρά;

Οι περισσότεροι γονείς όταν κρατούν το μωρό, επιλέγουν ασυναίσθητα μία συγκεκριμένη πλευρά, για την ακρίβεια την αριστερή και οι επιστήμονες εξηγούν το "γιατί".

Γιατί το αριστερό;

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Development Science το 85% των μαμάδων προτιμούν να κρατούν το μωρό από την αριστερή πλευρά του σώματός τους, ανεξάρτητα από το εάν είναι δεξιόχειρες ή αριστερόχειρες.

Σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Ecology & Evolution εξηγεί ότι αυτό οφείλεται στον τρόπου που λειτουργεί και αναπτύσσεται ο εγκέφαλος και είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων των θηλαστικών. Οι ερευνητές μελέτησαν τη συμπεριφορά τον μωρών θηλαστικών ζώων σε καταστάσεις όπου ένιωθαν ανασφάλεια ή φόβο και όπως φάνηκε έσπευδαν να βρεθούν στο πλευρό της μητέρας τους, προσεγγίζοντάς την από την αριστερή πλευρά.

Η δεξιά μεριά του εγκεφάλου της μητέρας κατανοεί καλύτερα τα μηνύματα που στέλνει το μωρό

Επιπλέον, ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, κρατώντας το μωρό από την αριστερή πλευρά του σώματος, η δεξιά μεριά του εγκεφάλου της μητέρας η οποία σχετίζεται με την κοινωνικότητα και την επικοινωνία με τους γύρω μας, μπορεί να να κατανοήσει καλύτερα τα μηνύματα που στέλνει το μωρό.

Τέλος, σύμφωνα με το verywellfamily.com, υπάρχουν και άλλα οφέλη για το μωρό όπως ότι μπορεί να ακούσει τους καρδιακούς χτύπους της μητέρας, κάτι που το ηρεμεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved