Tips για μαμάδες: Πώς να αποθηκεύετε σωστά τα φρέσκα τρόφιμα

Το κάθε τρόφιμο έχει διαφορετικό τρόπο φύλαξης και αποθήκευσης.

Tips  για μαμάδες: Πώς να αποθηκεύετε σωστά τα φρέσκα τρόφιμα

Συχνά δεν προλαβαίνετε να καταναλώσετε όλα τα φρέσκα φρούτα ή τα λαχανικά που έχετε αγοράσει με αποτέλεσμα να τα πετάτε. Άλλες πάλι φορές, υπερ-ωριμάζουν και καταλήγουν στα σκουπίδια.

Ο σωστός τρόπος συντήρησης και αποθήκευσης παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των τροφίμων. Γνωρίζετε όμως πώς πρέπει να αποθηκεύετε τα τρόφιμα;

Πάμε να δούμε:

Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια διατηρούνται καλύτερα όταν αποθηκεύονται σε δροσερό και σκιερό μέρος. Αποφύγετε την υγρασία ενώ αν τα έχετε σε ντουλάπι, καλό είναι να αερίζεται.

Πλύσιμο λαχανικών με ξίδι

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, δεν υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στο πλύσιμο των λαχανικών και φρούτων με νερό ή ξύδι για την αφαίρεση υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων. Επομένως, μπορείτε να αφαιρέσετε μια ορισμένη ποσότητα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων πλένοντας με άφθονο νερό τα φρούτα ή τα λαχανικά.

Αυγά και γάλα

Το γάλα και τα αυγά διατηρούνται καλύτερα στη μεσαία σχάρα του ψυγείου όπου η ψύξη είναι πιο δυνατή και όχι στην πόρτα του ψυγείου που πολλοί συνηθίζουν να τα τοποθετούν. Στην ίδια σχάρα βάζετε επίσης τα τυριά ( κίτρινα, φέτα) .

Λαχανικά

Τα λαχανικά ( μαρούλι,λάχανο σπανάκι) διατηρούνται φρέσκα μέσα σε σακούλες που είναι καλά κλεισμένες. Με αυτό τον τρόπο διατηρούν την υγρασία αλλά και τη θερμοκρασία που χρειάζονται για να παραμείνουν φρέσκα.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε με ποιον τρόπο θα πρέπει να αποθηκεύετε κι άλλα φρέσκα τρόφιμα.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved