Διατροφή χωρίς γλουτένη: Οι gluten free «σύμμαχοι» που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σου

Αν υπάρχει κάτι που με φέρνει ακόμη πιο κοντά με τη μικρή μου, αυτό είναι η διατροφή μας.

Διατροφή χωρίς γλουτένη: Οι gluten free «σύμμαχοι» που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σου

Εκείνη είναι η πολύτιμη βοηθός μου στην κουζίνα, ενώ ακόμη και η τελική επιλογή του φαγητού που θα φάμε μέσα στην ημέρα, είναι μία απόφαση που θα πάρουμε από κοινού. Ωστόσο, προτού καταλήξουμε στις επικρατέστερες επιλογές για το μεσημεριανό μας γεύμα, εγώ έχω ήδη κάνει μία αναζήτηση στο διαδίκτυο, για να… ξετρυπώσω κάποια νέα συνταγή, που θα εμπλουτίσει το μενού μας.

Η αλήθεια είναι πως το διαδίκτυο και δη, οι αρχικές μου σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτελούν τα μέρη από τα οποία αντλώ καθημερινά έμπνευση για τη δημιουργία των οικογενειακών γευμάτων, ενώ χάρη σε αυτά, πολλές φορές βρίσκω τρόπους για να βελτιώνω τις διατροφικές μας συνήθειες. Οι αναρίθμητες αναρτήσεις των αγαπημένων μου fitness και food influencers, λοιπόν, ήταν εκείνες που με έπεισαν τελικά να δοκιμάσω κι εγώ την κορυφαία διατροφική τάση των τελευταίων ετών, δηλαδή τη gluten free διατροφή. Και κάπως έτσι, προς μεγάλη μου έκπληξη συνειδητοποίησα πως από ένα gluten free πιάτο, δεν λείπει τίποτα εκτός από τη γλουτένη!

Σίγουρα μοιάζει κάπως παράδοξο το γεγονός πως, το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει δυσανεξία στη γλουτένη είναι πολύ μικρότερο από το ποσοστό εκείνων που ακολουθούν την τάση της gluten free διατροφής από επιλογή. Αν θέλεις και εσύ όμως, να εντάξεις αυτό το κορυφαίο food trend στις διατροφικές συνήθειες της οικογένειάς σου, έστω και δοκιμαστικά, παρακάτω έχω συγκεντρώσει τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις για να τα καταφέρεις.

#1 Ανακάλυψε στα ράφια του σούπερ μάρκερ τους gluten free «σύμμαχούς» σου

Πολλοί πιστεύουν πως οτιδήποτε σχετίζεται με τη διατροφή και περιλαμβάνει τις λέξεις «free» ή «χωρίς», αυτόματα μας στερεί την απόλαυση. Η εμπειρία μου όμως, μου έχει δείξει πως αυτό δεν ισχύει για τη διατροφή χωρίς γλουτένη. Διότι αν έχουμε εξοπλίσει τα ντουλάπια της κουζίνας μας με τους κατάλληλους gluten free «συμμάχους», δεν χρειάζεται να στερηθούμε την απόλαυση των pancakes, μίας χορταστικής veggie πίτσας ή μιας ζουμερής, rustic galette με μούρα. Ομολογώ πως η απόφασή μου να συστήσω στην υπόλοιπη οικογένεια το gluten free trend με έβαλε σε σκέψεις όμως, μόλις είδα στα ράφια του σούπερ μάρκετ την «πλούσια» γκάμα επιλογών από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου για αλεύρι χωρίς γλουτένη, ήξερα πως είχα βρει ό,τι χρειαζόμουν, για να δημιουργήσω τα πιο γευστικά πιάτα χωρίς γλουτένη.

#Αναζήτησε πρωτότυπες συνταγές που συμβαδίζουν με τη gluten free διατροφή

Κάτι που μου έκανε εντύπωση τον πρώτο καιρό που άρχισα να ακολουθώ τη διατροφή χωρίς γλουτένη, ήταν το γεγονός πως έγινα πολύ πιο δημιουργική με τα γεύματα που ετοίμαζα παρέα με τη μικρή μου. Στην αρχή, θεωρούσα πως η απόφαση να στραφώ στη gluten free διατροφή, ίσως στερούσε από το μενού της οικογένειας κάποιες από τις αγαπημένες μας γεύσεις, όπως τα cinnamon rolls που παίρνει μαζί της η μικρή μου στο σχολείο ή τα σοκολατένια soft cookies, τα οποία απολαμβάνουμε κάθε πρωί. Ωστόσο, έχοντας τα άλευρα χωρίς γλουτένη στην κουζίνα μου, τίποτε δεν μπορούσε να περιορίσει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την επιθυμία μου να προσφέρω στα αγαπημένα μου πρόσωπα ένα «πλούσιο», χορταστικό και απολαυστικό γεύμα. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω, ήταν να βρω τις κατάλληλες συνταγές χωρίς γλουτένη στο διαδίκτυο και να ζητήσω από τη μικρή μου τη βοήθειά της για την προετοιμασία των πιάτων, όπως έκανα πάντα.

glouteniq

#3 Να θυμάσαι πως το μυστικό για ένα γευστικό πιάτο «κρύβεται» στο αλεύρι

Εφόσον αποφασίσεις να κάνεις τα πρώτα βήματα στη gluten free διατροφή, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως δεν χρειάζεται να στερηθείς την απόλαυση που «κρύβει» το αλεύρι ή οι διαχρονικές συνταγές που το περιλαμβάνουν. Χάρη στα άλευρα χωρίς γλουτένη από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου, λοιπόν, δηλαδή τη Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη με βάση το ρυζάλευρο, το καλαμποκάλευρο και το άμυλο πατάτας, το Αλεύρι Για όλες τις Χρήσεις Χωρίς Γλουτένη που εξασφαλίζει ένα πεντανόστιμο και σίγουρο αποτέλεσμα, το Μείγμα Αρτοποιίας (Baking Mix) Χωρίς Γλουτένη με το οποίο θα μπορείς να φτιάχνεις πίτες, πίτσες ή άλλες λαχταριστές συνταγές και το Μείγμα Ζαχαροπλαστικής (Pastry Mix) Χωρίς Γλουτένη για τις πιο γλυκές δημιουργίες, να είσαι σίγουρη πως τα πιάτα σου θα είναι γευστικά και χορταστικά, καθώς δεν θα τους λείπει τίποτα άλλο εκτός από γλουτένη!

glouteni2

Κλείνοντας, για να αποφασίσεις αν η gluten free διατροφή ταιριάζει στις διατροφικές συνήθειες που ακολουθείς εσύ και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σου, χρειάζεται πρώτα να τη δοκιμάσεις. Αν «φλερτάρεις», λοιπόν, έντονα με την ιδέα να απομακρύνεις τη γλουτένη από τα γεύματά σας, να θυμάσαι πως επενδύοντας στους κατάλληλους gluten free «συμμάχους», δηλαδή στη σειρά με άλευρα χωρίς γλουτένη από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου, θα καταλάβεις πολύ σύντομα γιατί η gluten free διατροφή παραμένει το κορυφαίο food trend των τελευταίων ετών!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved