Την καλύτερη φίλη της μαμάς τη λένε Roomba και γνωρίζει καλά τις συνήθειες όλης της οικογένειας

Είμαι σίγουρη πως κάθε σύγχρονη μαμά βιώνει την ίδια περίπου πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή;

Την καλύτερη φίλη της μαμάς τη λένε Roomba και γνωρίζει καλά τις συνήθειες όλης της οικογένειας

Πως ενώ έχει αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις του σπιτιού, δεν έχει ελεύθερο χρόνο για να χαρεί τα οφέλη της οικογενειακής ζωής, δηλαδή να χορτάσει στιγμές παιχνιδιού με τα μικρά της ή να απολαύσει έναν απογευματινό καφέ στο μπαλκόνι.

Για ποιον λόγο, λοιπόν, η ζωή σου είναι τόσο επιβαρυμένη; O βασικός λόγος που δεν σου περισσεύει ούτε ένα μισάωρο από το πολυάσχολο πρόγραμμά σου, σχετίζεται πιθανότατα με την καθαριότητα του σπιτιού! Διότι όσο και αν προσπαθείς να κάνεις έστω και τις πλέον βασικές δουλειές του σπιτιού κάθε μέρα, μέχρι το απόγευμα το πάτωμα έχει γεμίσει σκόνη, ψίχουλα και τρίχες.

Μιλώντας εκ πείρας, λοιπόν, αν είχα τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω μία και μόνο ευχή, αυτή θα ήταν να βρεθεί κάποιος «από μηχανής θεός», ο οποίος θα αναλάμβανε να σκουπίζει και να σφουγγαρίζει το σπίτι για εμένα, ώστε να μπορώ να έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο, τόσο για εμένα την ίδια, όσο και για τα παιδιά.

Αυτό που δεν γνώριζα μέχρι προσφάτως, βέβαια, ήταν πως η ευχή μου είχε ήδη πραγματοποιηθεί και αυτός ο «από μηχανής θεός», άκουγε στο όνομα Roomba και συγκεκριμένα, Roomba i3+. Και τολμώ να πω ότι από την ημέρα που ήρθε στο σπίτι μου, έχει μετατραπεί στην καλύτερή μου φίλη!

Η high tech κολλητή που ξέρει το σπίτι καλύτερα από εμένα

Από τη στιγμή που η νέα ρομποτική φίλη μου έφτασε στο σπίτι, το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε σε εκείνη, ήταν το ανεπανάληπτο και high tech design της. Ναι! Ήδη από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας μας με είχε «κερδίσει». Ωστόσο, αυτό που κατάλαβα λίγο αργότερα, όταν πλέον ανέλαβε δράση στο σαλόνι μας, ήταν πως δεν είχα δει ακόμη τίποτα, από τα αναρίθμητα πλεονεκτήματά της!

Ομολογώ πως ήμουν αρκετά επιφυλακτική, όταν ο σύζυγος μου ανακοίνωσε πως το δώρο της φετινής επετείου μας, θα ήταν μία ρομποτική σκούπα, καθώς αναρωτήθηκα, «πόσο αποτελεσματικά θα καθαρίζει το σπίτι ένα μηχάνημα που δεν ξέρει καν τη διαρρύθμιση των χώρων μας;» Λίγες ημέρες αργότερα, ωστόσο, όταν μαζευτήκαμε οικογενειακώς στον καναπέ και τη βάλαμε σε λειτουργία, η απορία μου λύθηκε. Η καινοτόμα Roomba i3+ της iRobot, όχι μόνο ήξερε ακριβώς πώς να κινηθεί σε κάθε χώρο, χάρη στους αισθητήρες ανάλυσης δαπέδου που διαθέτει, αλλά μέσω της «έξυπνης» συστηματικής πλοήγησης, καθάριζε σχολαστικά κάθε εκατοστό του πατώματος σε ευθείες γραμμές, πηγαίνοντας σειρά-σειρά. Επιπλέον, ανάλογα με το σημείο που έπρεπε να καθαρίσει, είτε ήταν το χαλί είτε το δάπεδο, προσάρμοζε αυτόματα την κεφαλή καθαρισμού της, κρατώντας τις βούρτσες πολλαπλών επιφανειών σε άμεση επαφή με κάθε επιφάνεια!

irobot 2

Η σύγχρονη ρομποτική σκούπα που μετατρέπεται στον αντικαταστάτη σου

Υποθέτω πως εύλογα σκέφτεσαι ότι ένα ρομπότ που ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις και τον καθαρισμό του δικού μου σπιτιού, ίσως δεν είναι ικανό να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του δικού σου. Ωστόσο, να ξέρεις πως το σημαντικότερο πλεονέκτημα της προηγμένης tech κολλητής μου, δεν στο έχω αποκαλύψει ακόμα. Για να καταλάβεις περίπου πώς λειτουργεί αυτή η ρομποτική σκούπα αλλά και το «αδερφάκι» της, η Roomba i3, να αναφέρω πως η Τεχνολογία Δραστικών Αισθητήρων που διαθέτουν, είναι το χαρακτηριστικό που τις ειδοποιεί να αποφεύγουν τα στενά σημεία του σπιτιού, ώστε να οπισθοχωρούν εκεί που πρέπει και να συνεχίζουν να καθαρίζουν απρόσκοπτα. Για την ακρίβεια, χάρη στο σύστημα κατά του σφηνώματος και τους αισθητήρες ανάλυσης δαπέδου που έχουν, περιηγούνται ανεξάρτητες παντού στον χώρο, ακόμα και κάτω από τα έπιπλα, ενώ αναγνωρίζουν και πού ακριβώς μπορούν να κατευθυνθούν! Χάρη στην ισχυρή αναρρόφηση και την τεχνολογία των ακουστικών και οπτικών αισθητήρων Dirt Detect™ δε, εστιάζουν στα σημεία που είναι πολύ βρόμικα και επιμένουν μέχρι να καθαρίσουν τέλεια. Παρόλα αυτά, τα προσόντα της ρομποτικής σκούπας Roomba i3+ δεν τελειώνουν εδώ, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει και το αυτόματο σύστημα αδειάσματος Clean Base®, το οποίο επιτρέπει στη σκούπα να αδειάζει μόνη της τον κάδο από τη βρομιά και τη σκόνη, μέσα σε μία σακούλα AllergenLock. Έτσι, μπορώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μην με απασχολεί η συντήρησή της, για τουλάχιστον δύο μήνες!

irobot 3

Αν όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να σε πείσουν να προσθέσεις στην καθαριότητα του σπιτιού σου μία καλή φίλη, όπως η Roomba i3 ή η Roomba i3+ της iRobot, οφείλω να σε ενημερώσω πως μέσω της εφαρμογής iRobot HOME ή μέσω του βοηθού φωνητικών εντολών Google ή Alexa, αρκεί να ζητήσεις από τη ρομποτική σκούπα τι θέλεις να κάνει και εκείνη, να το πραγματοποιήσει σε χρόνο… «ντετέ»! Όπως και να έχει, εσύ δεν θα χρειαστεί να κουνήσεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι, αφού όταν η high tech φίλη σου χαρτογραφήσει τον χώρο σου, θα γνωρίζει τα κατατόπια, θα προσαρμόζει τις λειτουργίες της σύμφωνα με τις ανάγκες του σπιτιού σου, προτείνοντάς σου εξατομικευμένες ιδέες καθαρισμού και λύσεις, σχετικά με ζητήματα καθαριότητας που ενδεχομένως σου φαίνονταν άλυτα ή δεν είχες σκεφτεί μέχρι σήμερα!

irobot 4

Να είσαι σίγουρη, λοιπόν, πως η Roomba είναι το ιδανικό δώρο για να χαρίσεις στον εαυτό σου και ένας «πολύτιμος» high tech σύμμαχος που θα αλλάξει σημαντικά τόσο τη δική σου καθημερινότητα, όσο και ολόκληρης της οικογένειας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved