Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις κάθε νέας μαμάς: Πώς θα περιποιηθώ καλύτερα το μικρό μου;

Τα ερωτήματα και οι απορίες κάθε νέας μαμάς ξεκινούν να την… κατακλύζουν από την πρώτη στιγμή που μαθαίνει πως έρχεται το μωράκι της.

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις κάθε νέας μαμάς: Πώς θα περιποιηθώ καλύτερα το μικρό μου;

Η αλήθεια είναι πως όσες από εμάς έχουμε βιώσει ήδη μία φορά το συναρπαστικό «ταξίδι» της μητρότητας, γνωρίζουμε πως ο ερχομός ενός δεύτερου ή τρίτου παιδιού στη ζωή μας, παραμένει μία εμπειρία εξίσου ξεχωριστή και πρωτόγνωρη με την πρώτη φορά. Πέρα από τα συναισθήματα ανυπομονησίας και υπέρτατης αγάπης που μας συγκλονίζουν, γεμίζουμε πάλι ερωτήματα και απορίες που αναζητούν απαντήσεις για το πώς θα περιποιηθούμε το μωράκι μας με τον καλύτερο τρόπο!

Ειδικότερα τον πρώτο καιρό, δηλαδή από τη στιγμή που φεύγουμε από το μαιευτήριο και μέχρι να διαμορφώσουμε μία συγκεκριμένη ρουτίνα φροντίδας του μωρού, η καθημερινή του περιποίηση είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία ολοκληρωμένη λίστα με τις πιο συχνές ερωτήσεις που μοιράζονται όλες οι νέες και οι πιο έμπειρες μαμάδες, δίνοντας απαντήσεις αλλά και αξιόπιστες προτάσεις για το ευαίσθητο βρεφικό και παιδικό δέρμα, όπως τα εξειδικευμένα προϊόντα Mustela®, τα οποία είναι ιδανικά για όλους τους τύπους δέρματος, ενώ έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των μαμάδων αλλά και των ειδικών από το 1950!

Τι είναι αυτή η κοκκινίλα στο δέρμα του μωρού μου;

Κάθε μαμά έρχεται έστω μία φορά αντιμέτωπη με κάποια παράξενη κοκκινίλα κοντά στην ευαίσθητη περιοχή του μωρού, ένα «σημάδι» που μπορεί να της προκαλέσει πανικό μέσα σε δευτερόλεπτα. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν, να παραμείνουμε ψύχραιμες και να σκεφτούμε, για ποιον λόγο έχει ερεθιστεί το δέρμα του βρέφους, ώστε να προχωρήσουμε στα απαραίτητα βήματα που θα ανακουφίσουν την περιοχή στην οποία παρατηρείται η κοκκινίλα.

Εάν παρατηρήσουμε κοκκινίλα στη μηρογεννητική περιοχή, μπορούμε να εμπλουτίσουμε την περιποίηση του μωρού μας με μία κρέμα τριπλής δράσης, όπως η Κρέμα Αλλαγής Πάνας Mustela® VBC 1<2<3 με 98% συστατικά φυσικής προέλευσης, η οποία προλαμβάνει τον ερεθισμό σε κάθε αλλαγή πάνας, καταπραΰνει το δέρμα του μωρού από την πρώτη εφαρμογή και επανορθώνει το σημείο έπειτα από παρατεταμένη χρήση. Πιο συγκεκριμένα, αφού καθαρίσουμε καλά τη μηρογεννητική περιοχή, θα τη στεγνώσουμε επαρκώς και έπειτα, θα εφαρμόσουμε ένα παχύ στρώμα κρέμας πάνω στο δέρμα του μωρού μας. Τέλος, θα κλείσουμε την πάνα του με προσοχή, έτσι ώστε να εφαρμόζει καλά ανάμεσα στα πόδια του και να μην το ενοχλεί. Αν όμως παρατηρήσετε πως η κοκκινίλα μπορεί να επιμείνει, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας.






Ποια είναι η ιδανική συχνότητα για να κάνω μπάνιο το μωράκι μου;

Η συχνότητα με την οποία κάνουμε μπάνιο το μωρό μας, διαφοροποιείται για κάθε βρέφος. Συνήθως, κάνουμε μία φορά την ημέρα μπάνιο το μωράκι μας, συνδέοντας τη ρουτίνα του μπάνιου του με αυτή του ύπνου. Αφού συγκεντρώσουμε όσα χρειαζόμαστε, δηλαδή μία μεγάλη πετσέτα ή μπουρνούζι, σφουγγάρι για μωρά ή ένα πετσετάκι και τα κατάλληλα προϊόντα, ελέγχουμε απαραιτήτως την θερμοκρασία του νερού, που θα πρέπει να κυμαίνεται από 32°C έως 37°C, δηλαδή να είναι ζεστή αλλά όχι καυτή, βρέχοντας τον καρπό ή τον αγκώνα μας.

mustela 2

Ποια προϊόντα μπορώ να χρησιμοποιήσω για το μπάνιο του μωρού μου;

Τα πρώτα μπάνια του μωρού μας είναι μία συναρπαστική εμπειρία, μέσα από την οποία ερχόμαστε πιο κοντά με το μωρό μας και του παρέχουμε μία ολοκληρωμένη και ασφαλή ρουτίνα περιποίησης. Σε αυτό μας βοηθά το Απαλό Αφροντούς για Σώμα & Μαλλιά της Mustela® με 93% συστατικά φυσικής προέλευσης, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την πρώτη ημέρα της γέννησης του μωρού αλλά και αργότερα. Καθαρίζει απαλά και ενυδατώνει το ευαίσθητο δέρμα του, ενώ χάρη στην πρακτική αντλία διευκολύνει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία για εμάς. Το συγκεκριμένο αφροντούς διαθέτει μία ήπια φόρμουλα με βιολογικό αβοκάντο, η οποία προστατεύει και σέβεται το παιδικό δέρμα, χωρίς να προκαλεί δάκρια στο μωρό μας.

Extra tip: Για τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά, υπάρχει και το Mustela® Απαλό Σαμπουάν για Μαλλιά, το οποίο είναι η «έξυπνη» απάντηση στο ερώτημα «πώς θα ξεμπερδέψω εύκολα τα μαλλάκια του παιδιού», καθώς η σύνθεσή του είναι ιδανική για το καθημερινό λούσιμο και το ξεμπέρδεμα των μαλλιών, δεν προκαλεί δάκρια, ούτε ερεθίζει τα μάτια, ενώ ξεπλένεται με ευκολία.

mustela 3

Ποια είναι τα βήματα για να χαρίσω στο μωρό μου ένα ολοκληρωμένο μπάνιο;

Ξεκινάμε βάζοντας μία ποσότητα από το αφροντούς στο χέρι μας και αφού την αφροποιήσουμε, θα καθαρίσουμε με απαλές κινήσεις το σώμα και το κεφάλι του μωρού. Έπειτα, θα ξεβγάλουμε προσεκτικά το μωρό, θα το τυλίξουμε με την πετσέτα και θα το μεταφέρουμε στην αλλαξιέρα ή το κρεβάτι. Αφού περάσουμε το σώμα και το κεφάλι του μωρού με την πετσέτα, απορροφώντας το νερό, θα βάλουμε στο χέρι μας μία ικανοποιητική ποσότητα από την Κρέμα Ενυδάτωσης Σώματος Hydra Bébé της Mustela® με αβοκάντο βιολογικής καλλιέργειας και θα την απλώσουμε απαλά σε όλο το σώμα του μωρού. Η συγκεκριμένη κρέμα παρέχει άμεση ενυδάτωση με μεγάλη διάρκεια, προστατεύει και ενισχύει τον δερματικό φραγμό του δέρματος, ενώ χάρη στην ανάλαφρη λεπτόρρευστη υφή και την ανεπανάληπτη μυρωδιά της, κάνει ακόμη πιο απολαυστική την ρουτίνα περιποίησης του μωρού μας. Επιπλέον, μπορούμε να τη συνδυάσουμε με την αντίστοιχη Κρέμα Ενυδάτωσης Προσώπου, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία στην περιοχή του προσώπου.

mustela 4

Κλείνοντας, όλες ξέρουμε πως ο ερχομός ενός παιδιού «γεννά» πολλά ερωτήματα, όμως μπορούμε να δώσουμε τις σωστές απαντήσεις σε αυτά, αρκεί να επιλέξουμε τα ασφαλή και εξειδικευμένα προϊόντα Mustela®, δηλαδή τους απόλυτους «συμμάχους» των μαμάδων στη φροντίδα των μικρών τους, από την πρώτη ημέρα της γέννησής τους μέχρι και όταν θα έχουν γίνει παιδιά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να τα εντάξουμε στην ρουτίνα περιποίησης των μικρών μας, είναι να τα ανακαλύψουμε στο πλησιέστερο φαρμακείο, σε ηλεκτρονικά φαρμακεία, καθώς και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved