Πόσο λείπει ο ύπνος στις νέες μανούλες

Η Νικολέτα Ράλλη μιλά για τις προκλήσεις και τις χαρές της μητρότητας στη νέα πραγματικότητα.

Πόσο λείπει ο ύπνος στις νέες μανούλες

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο κάθε νέα μανούλα θα ήθελε να είχε ενημερωθεί λίγο καλύτερα, προτού φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, αυτό θα ήταν αναμφίβολα… οι άυπνες νύχτες που θα αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητάς της, για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Για τη Νικολέτα Ράλλη, η ζωή με το νεογέννητο στο σπίτι, την έκανε να ζήσει κάποια από τα μεγαλύτερα ξενύχτια της ζωής της, αλλά της χάρισε συγχρόνως και πολλές μοναδικές στιγμές και χαρές, συναισθήματα που ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν γίνει μαμά. Μπορεί, λοιπόν, να μην χορταίνει ύπνο, όμως χορταίνει τις αγκαλιές και τα παιχνίδια με το μικρό της.

Η αλήθεια είναι όμως, πως για να έχει την ενέργεια και τη διάθεση να προσφέρει ό,τι καλύτερο στο μωράκι της, κάθε μαμά πρέπει να διαθέτει και χρόνο για να φροντίζει τον εαυτό της και να ξεκουράζεται.

ralli3



Φαίνεται, ωστόσο, πως την εποχή της πανδημίας, τα πράγματα σε ό,τι αφορά στις νέες μανούλες, την ξεκούραση και τον ύπνο, έγιναν λίγο περισσότερο περίπλοκα. Βλέπεις, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ενόψει της Γιορτής της Μητέρας η Fisher-Price και στην οποία συμμετείχαν 1.000 Ελληνίδες μαμάδες, οι μανούλες στη χώρα μας έχουν μόλις 51 λεπτά την ημέρα για να φροντίσουν τον εαυτό τους, ενώ το 82% δηλώνει εξαντλημένο κατά τη διάρκεια της πανδημίας!

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την έρευνα, περισσότερες από 8 στις 10 γυναίκες νιώθουν πως έχουν την ανάγκη να βρουν περισσότερο χρόνο για τον εαυτό τους στη νέα πραγματικότητα, προκειμένου να ξεκουραστούν και να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Το 34% των μαμάδων δε, δηλώνει ότι κοιμάται λιγότερο κάθε βράδυ, ως αποτέλεσμα της επιπλέον πίεσης που έχει δεχθεί λόγω της πανδημίας, χάνοντας μάλιστα από δύο ώρες έως 46 λεπτά ύπνου κάθε βράδυ!

ralli2



Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το γεγονός ότι σύμφωνα με την έρευνα της Fisher-Price, του brand που εδώ και πολλά χρόνια δημιουργεί προϊόντα βρεφανάπτυξης και βρεφικά παιχνίδια που βοηθούν το μωρό να κοιμηθεί και τη μαμά να χαλαρώσει, το 73% των μαμάδων συμφωνεί ότι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να λάβει φέτος για τη Γιορτή της Μητέρας, είναι ξεκούραση και χαλάρωση!

Στην περίπτωση, λοιπόν, που είσαι και εσύ νέα μητέρα ή αναμένεται να γίνεις μανούλα τους επόμενους μήνες, ρίξε μία ματιά στο βίντεο που ακολουθεί για να μάθεις πώς η Νικολέτα Ράλλη βιώνει τη νέα καθημερινότητα με τη μικρή της στο σπίτι, ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει συχνά, ποιες είναι οι καθημερινές στιγμές ευτυχίας που απολαμβάνει με το μωρό της και φυσικά, πώς νιώθει για το γεγονός ότι φέτος, θα γιορτάσει για πρώτη φορά τη Γιορτή της Μητέρας.





Για περισσότερα Sleep Tight Mom άρθρα πατήστε εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved