Μαμά δείχνει ποια είναι η σωστή στάση σώματος όταν έχετε αγκαλιά το μωρό

Πονάει η πλάτη και η μέση όταν έχετε αγκαλιά το μωρό; Δείτε τι κάνετε λάθος.

Μαμά δείχνει ποια είναι η σωστή στάση σώματος όταν έχετε αγκαλιά το μωρό
Instagram@kimperryco

Το σήκωμα του μωρού, το σκύψιμο ακόμα και το σπρώξιμο του καροτσιού είναι οι πιο συχνοί λόγοι που μια νέα μαμά νιώθει πόνους στο σώμα και κυρίως στη μέση και την πλάτη.

Η Κim Perry, Fit Coach για εγκύους, έχοντας τρία παιδιά, γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο σημαντικό είναι για τις μητέρες να παραμείνουν υγιείς και κυρίως να μην καταπονούν το σώμα τους επιλέγοντας λάθος στάσεις όταν κρατούν ή όταν σηκώνουν το μωρό.

Δείτε τι συμβουλεύει:

«Είναι τόσο εύκολο να αγνοήσετε τα προειδοποιητικά σημάδια που σας στέλνει το σώμα σας ως νέα μαμά. Ανυπομονείτε να θηλάζετε και να κρατάτε αγκαλιά το μωρό σας, αδιαφορώντας για τους πόνους.

Έχω βιώσει πόνο στην πλάτη που σχετίζεται άμεσα με την κακή στάση του σώματός μου. Είναι κάτι που πρέπει να δουλεύω καθημερινά!

Η καλή στάση του σώματος είναι αυτή που ασκεί τη λιγότερη πίεση, κάθε φορά που στέκεστε, κάθεστε ή περπατάτε έχοντας αγκαλιά το μωρό.

Σημασία της σωστής στάσης του σώματος:

  • Διατηρεί τη σωστή ευθυγράμμιση των οστών και των αρθρώσεων, ώστε οι μύες να χρησιμοποιούνται σωστά.
  • Αποτρέπει την καταπόνηση της μέσης, του πόνου στην πλάτη και του μυϊκού πόνου.
  • Βοηθά στην πρόληψη της κόπωσης επειδή οι μύες χρησιμοποιούνται σωστά.
  • Μειώνει τη φθορά των αρθρώσεων.
  • Συμβάλλει στην τόνωση της αυτοπεποίθησής σας.

Το σημαντικό είναι να διασφαλίσετε ότι το βάρος σας κατανέμεται ομοιόμορφα από δεξιά προς τα αριστερά, οι ώμοι είναι χαλαροί, οι γοφοί σταθεροί και η σπονδυλική στήλη δεν πιέζεται».

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram δείχνει πώς πρέπει να κρατάτε το μωρό όταν είστε όρθιες. Δείτε τις στη gallery που ακολουθεί.

Φωτογραφίες: Instagram@kimperryco

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved