«To μωρό μου γεννήθηκε μπλε και χωρίς αναπνοή. Ήταν δικό μου λάθος;»

Όταν η μέλλουσα μαμά Βικτόρια Όουεν άρχισε να έχει έντονη φαγούρα στα άκρα της, υπέθεσε ότι απλά ήταν ένα ακόμα σύμπτωμα της εγκυμοσύνης της. Όμως, ύστερα από μία εξέταση ρουτίνας στη μαία της, σοκαρίστηκε όταν της είπαν ότι έπρεπε να βρεθεί αμέσως στο χειρουργείο.

«To μωρό μου γεννήθηκε μπλε και χωρίς αναπνοή. Ήταν δικό μου λάθος;»

Και φυσικά η ίδια δεν θα ξεχάσει ποτέ την άσχημη εμπειρία της από τη γέννηση της κόρης της Άλις. Η μικρούλα γεννήθηκε χωρίς να αναπνέει και έπρεπε οι γιατροί να την επαναφέρουν στη ζωή ενώ χρειάστηκε να μείνει στη θερμοκοιτίδα της εντατικής για αρκετό καιρό. Η 31χρονη μητέρα από το Κινγκσγουίνφορτ θυμάται με θλίψη εκείνες τις μέρες.

«Θυμάμαι πως η αδελφή μου μου είχε πει πως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της είχε φαγούρα. Και επειδή για μένα ήταν το πρώτο μου παιδί, θεώρησα πως ήταν απόλυτα φυσιολογικό να έχω φαγούρα και έτσι δεν σκέφτηκα ότι έπρεπε να ανησυχώ γι' αυτό. Μόνο που ένιωθα τέτοια φαγούρα στα χέρια μου που έκανα πληγές. Ήταν αδύνατον να αγνοήσω τη φαγούρα αυτή».

Η έντονη φαγούρα ήταν τελικά σημάδι ότι η 31χρονη μέλλουσα μαμά έπασχε από ενδοηπατική χολόσταση της κύησης (ICP), μια πάθηση του ήπατος, όπου ακαθαρσίες της χολής μπορεί να διαρρεύσουν στο αίμα, κάτι που επηρεάζει άμεσα το μωρό.

Η Βικτόρια άρχισε να μη νιώθει καλά ενώ ήταν στις 36 εβδομάδες κύησης και έτσι επισκέφτηκε την μαία της για να δει τι ακριβώς της συμβαίνει. Μαζί της ήταν και ο σύζυγός της. Η μαία διαπίστωσε αμέσως ότι έπρεπε να γεννήσει η μέλλουσα μαμά καθώς το παιδί μέσα στην κοιλιά της ήταν σε δύσκολη κατάσταση, όπως είδε από τον υπέρηχο.

Η κόρη της τελικά γεννήθηκε με μπλε χρώμα ενώ δεν ανέπνεε καθόλου όμως οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν και αμέσως μπήκε στην εντατική. «Αναρωτιόμουν αν έφταιγα εγώ για την κατάσταση του μωρού μου» λέει τώρα η Βικτόρια η οποία μετά τη γέννα χρειάστηκε να αντιμετωπίσει και την κατάθλιψη με όλα όσα της είχαν συμβεί.

Τελικά το μωρό κατάφερε να αναρρώσει και παρόλο που παρουσίασε και εγκεφαλική αιμορραγία, τελικά όλα πήγαν καλά. Τρεις εβδομάδες αργότερα, η οικογένεια ήταν μαζί στο σπίτι και προσπαθούσε να ξεχάσει όλα όσα της είχαν συμβεί. Το κακό είναι πως η Βικτόρια χρειάστηκε να περάσει ξανά τα ίδια με τον γιο της που σήμερα είναι πέντε μηνών. Ευτυχώς σε μικρότερη κλίμακα και πιο ανώδυνα.

Το αγοράκι της είναι επίσης καλά και δίνει, όπως και η αδελφούλα του, μεγάλη χαρά στον μπαμπά και τη μαμά του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved