Tips για μαμάδες: 22 κόλπα καθαρισμού με υλικά που έχετε σπίτι σας (vid)

Το καθάρισμα του σπιτιού σίγουρα δεν είναι από τις πιο ευχάριστες ασχολίες καθώς απαιτεί αρκετό χρόνο αλλά και κόπο.

Tips για μαμάδες: 22 κόλπα καθαρισμού με υλικά που έχετε σπίτι σας (vid)

Ωστόσο είναι απαραίτητο για την υγιεινή όλων αφού καθημερινά συσσωρεύονται σε διάφορα σημεία του σπιτιού σκόνη και μικρόβια.



Όμως, το καθάρισμα μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο εύκολο και αποτελεσματικό με μερικά tips που θα δείτε παρακάτω. Όσο για τα υλικά, τα περισσότερα τα έχετε σπίτι σας και είναι άκρως οικολογικά.



Βραστήρας



Η συχνή χρήση έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση αλάτων. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τα απομακρύνετε είναι να βάλετε ένα ποτήρι νερό στο βραστήρα και να προσθέσετε μερικές φέτες λεμόνι. Βάλτε το βραστήρα να βράσει και στη συνέχεια ξεπλύντε καλά.



Λίπη σε μαγειρικά σκεύη



Συχνά τα λίπη από κατσαρόλες και τηγάνια δεν φεύγουν εύκολα με το απορρυπαντικό ή γεμίζει το σφουγγάρι. Πάρτε ένα λεμόνι , κόψτε το στη μέση, απλώστε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και τρίψτε τα σκεύη που έχουν λίπη. Αφού τα ξεπλύνετε, σαπουνίστε τα καλά και καθαρίστε τα με νερό.



Νεροχύτης



Ο νεροχύτης πολλές φορές βουλώνει. ‘Ενας αποτελεσματικός τρόπος είναι αφού τον αφήσετε να στραγγίσει , να ρίξετε δύο φακελάκια μαγειρική σόδα στο σιφόνι και χυμό από ένα λεμόνι. Αφήστε τα δύο υλικά να δράσουν για μια ώρα και στη συνέχεια αφήστε να τρέξει άφθονο νερό.



Δείτε ακόμα περισσότερα tips στο βίντεο που ακολουθεί.






© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved