Tips για μαμάδες: Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες πατάτας

Γιατί δεν πρέπει να πετάτε τις φλούδες από την πατάτα.

Tips για μαμάδες: Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες πατάτας

H πατάτα είναι ιδιαίτερα θρεπτική - όταν δεν συνοδεύεται από τυριά, μπέικον, κρέμα γάλακτος- και πλούσια σε φυτικές ίνες. Επίσης, διαθέτει κάλιο, σίδηρο,μαγγάνιο καθώς και βιταμίνη C.

Αυτό όμως που πιθανόν δεν γνωρίζετε είναι ότι και οι φλούδες πατάτας έχουν πολλά οφέλη όταν τις χρησιμοποιείτε σωστά. Δείτε μερικά από αυτά:

Βοηθούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων της επιδερμίδας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, για τη λεύκανση του δέρματός σας, για τη θεραπεία της ακμής αλλά και τη μείωση της λιπαρότητας του δέρματος. Πλύντε πρώτα την πατάτα και στη συνέχεια βράστε τις, και αξιοποιείστε το υγρό για να το τοποιετήστε με καθαρό βαμβάκι στην περιοχή του προσώπου σας. Αφήστε το για 15-20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Βοηθούν στην υγεία των οστών

Οι φλούδες πατάτας έχουν ορισμένα μέταλλα που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της δομής και της αντοχής των οστών. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά περιλαμβάνουν σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο, χαλκό και ψευδάργυρο. Περίπου το 50-60% του μαγνησίου στο σώμα σας βρίσκεται στα οστά. Η κατανάλωση φλούδας πατάτας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας και θα μπορούσε επίσης να μειώσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Ρίχνουν την πίεση

Η κατανάλωση του φλοιού της πατάτας βοηθά στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης μέσω των ανόργανων συστατικών - καλίου, μαγνησίου και ασβεστίου.

Μειώνουν τις γκρίζες τρίχες

Οι φλούδες πατάτες συμβάλλουν στην διατήρηση του χρώματος των μαλλιών.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βράσετε σε νερό τις φλούδες κι αφού το στραγγίξετε να το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας.

Πηγή:krishijagran.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved