Καθαριότητα και απολύμανση με τον σωστό σύμμαχο!

Γράφει η Μαρία Λουίζα Βούρου

Καθαριότητα και απολύμανση με τον σωστό σύμμαχο!

Γεια σας και πάλι αγαπημένες μου μαμάδες,

Εύχομαι να είστε όλες καλά και υγιείς!

Όσο περνάει ο καιρός και μεγαλώνει ο Ιασονάκος μου, τόσο μου έρχεται συνέχεια στο μυαλό μου η μητέρα μου και η κλασική ατάκα που όλες σίγουρα έχουμε ακούσει: «Θα γίνεις μαμά και θα καταλάβεις»

Ούτε θυμάμαι πόσες φορές μου το έχει πει και κάθε φορά θεωρούσα πως είναι υπερβολική. Έλα όμως που δεν ήταν. Γιατί, η αλήθεια είναι πως όταν είσαι μαμά τα σκέφτεσαι όλα διαφορετικά, θέλεις να προλάβεις κάθε κίνδυνο που παραμονεύει για το παιδάκι σου, να το προστατεύεις και φυσικά τα πάντα γύρω του να είναι καθαρά, από τα σκεύη του μέχρι το σώμα του και τα ρούχα του.

dettol2

Να, λοιπόν, που τελικά αυτή η «υπερβολή» μας με την καθαριότητα είναι χρήσιμη - έως και σωτήρια, θα έλεγα, αυτές τις εποχές. Σίγουρα για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χρειάζεσαι και τα σωστά προϊόντα. Όταν λέμε τη λέξη «καθαριότητα» ή «απολύμανση» μάς έρχεται κατευθείαν στο μυαλό η Dettol που εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηριών.

Θα μου πείτε, «μα καλά, δεν μας λες κάτι καινούριο». Όχι, δεν σας λέω. Αλλά το θέμα δεν είναι πάντα να λέμε κάτι καινούριο αλλά να υπενθυμίζουμε κιόλας αυτά που γνωρίζουμε.

Το πρώτο πράγμα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά οι μαμάδες είναι τα λερωμένα και γεμάτα μικρόβια ρούχα των παιδιών! Είτε από φαγητά, είτε από βόλτα έξω που παίζουν με χώματα ή στις παιδικές χαρές (όταν είναι ανοιχτές) και γενικότερα όταν βρίσκονται σε χώρους με αυξημένη την πιθανότητα εμφάνισης μικροβίων. Το απλό απορρυπαντικό ναι μεν καθαρίζει, αλλά δεν απολυμαίνει. Από την άλλη, για να απολυμάνουμε τα ρουχαλάκια των παιδιών, θα πρέπει να τα βάλουμε σε υψηλές θερμοκρασίες, με τον κίνδυνο να φθαρούν.

Εδώ, λοιπόν, θέλω να σας μιλήσω για το μαγικό προϊόν που με έχει σώσει: Το απολυμαντικό ρούχων Dettol. Το βάζετε στη θέση του μαλακτικού και μαζί με το απορρυπαντικό σας πλένετε τα ρούχα στην κατάλληλη χαμηλή θερμοκρασία. Το απολυμαντικό Dettol έχει τη φοβερή ιδιότητα να απολυμαίνει σε χαμηλές θερμοκρασίες από 20 έως 60 βαθμούς και προλαμβάνει από λοιμώξεις που μπορούν να προκληθούν από βακτήρια και ιούς! Υπάρχει, μάλιστα, η επιλογή χωρίς άρωμα ή με διακριτικό άρωμα φρεσκάδας.

Εκτός όμως από τα ρούχα των παιδιών, βακτήρια και ιοί παραμονεύουν και σε διάφορες επιφάνειες του σπιτιού, είτε σκληρές, όπως ο πάγκος προετοιμασίας φαγητού ή το τραπέζι, είτε μαλακές, όπως οι καναπέδες που ακουμπάμε με τα ρούχα μας και μπορεί να μην είναι καθαρά ή ακόμα και τα υφάσματα του καροτσιού!

Εδώ έχουμε το φανταστικό προϊόν, που λύνει όλων μας τα χέρια, το Dettol All in one, σε τρεις διαφορετικές μυρωδιές, για να διαλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει. Είναι κατάλληλο και για σκληρές και μαλακές επιφάνειες όπως τα διάφορα υφάσματα που ανάφερα προηγουμένως. Το ψεκάζετε, αφήνετε λίγα λεπτά να δράσει και έχετε υγιεινά καθαρές επιφάνειες. Για τις σκληρές επιφάνειες μάλιστα, όπως εκεί που γίνεται η προετοιμασία του φαγητού, τα καρεκλάκια των μωρών, τις αλλαξιέρες τους, υπάρχει και το Dettol σπρέι διάφανο μπουκάλι που είμαι σίγουρη πως γνωρίζετε και ήδη χρησιμοποιείτε: Είναι απαλό αλλά αποτελεσματικό χωρίς χλώριο και χρωστικές γι’ αυτό και είναι ιδανικό για αυτές τις επιφάνειες.

dettol3

Ξέρω πως όλες μας θέλουμε το καλύτερο για εκείνα. Ξέρω πως όλες μας καταβάλουμε τα μέγιστα για να το πετύχουμε. Ξέρω, επίσης, πως κάποιες φορές ίσως δεν τα καταφέρουμε. Για όλες τις υπόλοιπες όμως, ας φροντίσουμε να έχουμε τον σωστό σύμμαχο!

Σας φιλώ και τα λέμε σύντομα εδώ, στο αγαπημένο μας μαμαδοσαιτ!

Περιμένω τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου προφίλ στο Instagram: maria_louiza_real και facebook: maria louiza vourou

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved