Χειροποίητο κασκόλ: Πώς θα το πλέξετε μόνοι σας (vid)

Ακόμα κι αν είστε αρχάριοι, δεν θα δυσκολευτείτε να το φτιάξετε.

Χειροποίητο κασκόλ: Πώς θα το πλέξετε μόνοι σας (vid)

Η πανδημία και ο «εγκλεισμός» οδήγησαν πολλούς σε ένα σχεδόν ξεχασμένο και παρεξηγημένο χόμπι: το πλέξιμο. Μαλλί, βελόνες και μοτίβα παραγγέλνονται διαδικτυακά, ενώ το YouTube παρέχει τις απαραίτητες οδηγίες.

Τα τελευταία χρόνια το πλέξιμο έχει κατακτήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram, όπου εταιρίες προσφέρουν στους πελάτες πλήρη πακέτα με βελόνες, μαλλί και μοτίβα για να ξεκινήσουν αμέσως ένα καινούργιο χόμπι ή να αναβιώσουν ένα παλιό. Το πλέξιμο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, ξεφεύγοντας από τους γυναικείους κύκλους, με άνδρες να σχεδιάζουν τα πιο πρωτότυπα και απρόσμενα μοτίβα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η dw.com υπάρχουν πολλοί που πλέκουν γιατί τους χαλαρώνει, μιας και εκείνες τις στιγμές είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό το κάνουν και δεν σκέφτονται τίποτα άλλο. Πολλοί χομπίστες εκτός από τα έτοιμα πακέτα με βελόνες, νήματα και μοτίβα δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε βιντεοοδηγίες χρήσεων από το δημοφιλές YouTube.

Το ενδιαφέρον των καταναλωτών γίνεται εμφανές και λόγω της αλματώδους ανόδου χρηστών στις ιστοσελίδες των διαφόρων εταιριών, από τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι αντλούν σημαντικές πληροφορίες για προϊόντα, τεχνικές ή μοτίβα. Ιδιαίτερη αύξηση των χρηστών παρατηρείται κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, αλλά και τώρα κατά τη διάρκεια του lockdown που ισχύει σε πολλές χώρες από τις αρχές Νοεμβρίου.

Αν κι εσείς θέλετε να ξεκινήσετε το πλέξιμο δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε νήματα και βλέποντας τα παρακάτω βίντεο θα φτιάξετε το πρώτο σας κασκόλ. Ιδανικό για το χειμώνα.






Μπορείτε να δείτε και αυτό το βίντεο για να διευκολυνθείτε ακόμα περισσότερο.






© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved