Τα χριστουγεννιάτικα δώρα που θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα το 2021

Εάν υπάρχει ένας μέρος του σπιτιού που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το προσωπικό «βασίλειο» κάθε σύγχρονης μαμάς, αυτό θα ήταν -δίχως αμφιβολία- η κουζίνα.

Τα χριστουγεννιάτικα δώρα που θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα το 2021

Μέσα σε αυτά τα λίγα τετραγωνικά, η μαμά -δηλαδή εγώ και εσύ- περνάει τις περισσότερες ώρες τις ημέρας της, κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορεί, για να εξασφαλίσει ένα «πλούσιο» και λαχταριστό γεύμα, που αργότερα θα το μοιραστεί με όλη την οικογένεια. Διότι για εμάς, τις μαμάδες, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση, από τα επιφωνήματα, τις επιδοκιμασίες και τα αυθόρμητα «γεια στα χέρια σου», ειδικότερα όταν αυτά προέρχονται από τους ανθρώπους που αγαπάμε περισσότερο στον κόσμο. Εάν θέλεις, λοιπόν, να χαρίσεις ξεχωριστά χριστουγεννιάτικά δώρα στον εαυτό σου τα φετινά Χριστούγεννα, τότε είναι σημαντικό να στραφείς σε επιλογές που θα κάνουν την καθημερινότητά σου πιο εύκολη, θα σε βοηθήσουν να εξελίξεις τις μαγειρικές σου ικανότητες και θα σου δώσουν τη δυνατότητα να δημιουργείς κάθε μέρα νέες, πρωτότυπες συνταγές για τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω θα ανακαλύψεις μία λίστα με προτάσεις δώρων που αξίζει να προσθέσεις κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου και οι οποίες υπόσχονται να κάνουν πιο εύκολη, άνετη και νόστιμη την οικογενειακή σου καθημερινότητα, τη νέα χρονιά!

Κερδίζοντας τη «μάχη» μεταξύ παιδιών και… λαχανικών

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που προσπαθεί να κερδίσει κάθε μαμά, είναι να πείσει τα παιδιά της να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Ομολογουμένως, πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση, την οποία όμως μπορείς να ξεπεράσεις, εξοπλίζοντας την κουζίνα σου με το σύγχρονο μπλέντερ υψηλής ταχύτητας Sam Cook Psc-40/b. Πρόκειται για ένα εύχρηστο εργαλείο με ισχύ 1680 W και υψηλή ταχύτητα που φτάνει τις 30.000 στροφές το λεπτό, ενώ περιλαμβάνει μαχαίρι από ανοξείδωτο ατσάλι με έξι λεπίδες, κατάλληλο για τη διάσπαση φρούτων, δημητριακών ακόμη και για τον θρυμματισμό του πάγου. Χάρη σε αυτό, θα μπορέσεις να δημιουργήσεις λαχταριστά και θρεπτικά smoothies λαχανικών και φρούτων για τα μικρά σου, καθώς και πεντανόστιμες σάλτσες ή κρέμες που θα απολαμβάνει όλη η οικογένεια. Εκτός από την παραπάνω συσκευή, να ξέρεις πως στους ψηφιακούς διαδρόμους τoυ Public, δηλαδή του μεγαλύτερου online προορισμού, θα βρεις όλα τα χριστουγεννιάτικα δώρα που χρειάζεσαι, για να «απογειώσεις» τις συνταγές σου!

public 20202

Ανακαλύπτοντας νέους γευστικούς «ορίζοντες» στην κουζίνα

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι οι οικιακές συσκευές μαγειρικής που υπάρχουν στον πάγκο της κουζίνας σου, διαδραματίζουν έναν καθοριστικό ρόλο για τη διατροφή όλης της οικογένειας. Ακριβώς επειδή αρκετές συνταγές απαιτούν κάποια συγκεκριμένα εργαλεία για να τις πραγματοποιήσεις, είναι πολύ πιθανό σε περίπτωση που δεν τις διαθέτεις, να περιορίσεις σημαντικά την γκάμα τροφών και γευμάτων που καταναλώνετε οικογενειακώς. Σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει λύση η καινοτόμα κουζινομηχανή Sencor STM 7878BK, που σε προσκαλεί να… περπατήσεις σε αχαρτογράφητα γαστρονομικά «μονοπάτια»! Περιλαμβάνει ένα «πλούσιο» σετ με αξεσουάρ, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψεις την κουζινομηχανή σε κρεατομηχανή, παρασκευαστή ζυμαρικών, γάντζο ζύμης, σύρμα ανάδευσης, γεμιστή λουκάνικου και κανάτα ανάμειξης. Με άλλα λόγια, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να ικανοποιήσεις ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες της οικογένειας.

public 20203

Εξοικονομώντας χρόνο από το μαγείρεμα για αυτούς που αγαπάς

Για εσένα που ιδανικά θα ήθελες να περνάς λιγότερο χρόνο στην κουζίνα, απολαμβάνοντας περισσότερες ώρες με τα μικρά σου, υπάρχει τρόπος να το πετύχεις, συνεχίζοντας συγχρόνως να τους παρέχεις γεύματα υψηλής θρεπτικής αξίας! Πώς μπορείς να το καταφέρεις; Δωρίζοντας στον εαυτό σου το μικρό, φορητό φουρνάκι ρομπότ – «Super Star Robot 7*» Special, το οποίο μαγειρεύει για εσένα, χωρίς όμως να απαιτεί την παρουσία σου. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να επιλέξεις τον χρόνο και τη θερμοκρασία του μαγειρέματος και όλα τα υπόλοιπα, θα τα κάνει από μόνο του. Επιπλέον, αν προσέχεις τη διατροφή σου, αποτελεί το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο, αφού τηγανίζει με ελάχιστες σταγόνες λαδιού και ψήνει αφαιρώντας τα περιττά ζωικά λίπη, ενώ στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνεται το ότι καταναλώνει έως και 70% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια, σε σύγκριση με έναν κοινό φούρνο.

Οι λεπτομέρειες που σε ανακηρύσσουν σε «πρωταθλήτρια» στη μαγειρική

Εάν κάθε μεσημέρι ή απόγευμα, επικρατεί στην κουζίνα σου ένα δημιουργικό… χάος, τότε καλό θα ήταν το 2021 να προσπαθήσεις να οργανώσεις κάπως τον συγκεκριμένο χώρο, κάνοντας και τη διαδικασία του μαγειρέματος πιο γρήγορη και εύκολη. Πώς θα το καταφέρεις; Εμπλουτίζοντας τα συρτάρια σου με εύχρηστες οικιακές μικροσυσκευές που θα σε κάνουν πιο ευέλικτη μέσα στην κουζίνα. Ένα σετ από 14 «έξυπνους» πολυκόφτες λαχανικών και φρούτων Nicer Dicer, μία περιστρεφόμενη βάση μπαμπού Lamart με 12 δοχεία μπαχαρικών, ένα ακονιστήρι μαχαιριών τριών επιπέδων ή μία μεταλλική μηχανή κοπής ψωμιού, αλλαντικών και τυριών Sogo, είναι μερικές από τις λεπτομέρειες που θα σε βοηθήσουν να βάλεις σε τάξη το «βασίλειό» σου τη νέα χρονιά!

public 20204

Εμπλουτίζοντας δημιουργικά το οικογενειακό τραπέζι

Η αλήθεια είναι πως όλες οι συσκευές που αναφέραμε παραπάνω δεν θα σε βοηθήσουν, αν δεν έχεις έμπνευση και όρεξη να μαγειρέψεις. Και ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρη πως δεν θα ξεμείνεις από δημιουργικές και νόστιμες ιδέες, είναι να προσθέσεις στα ράφια της κουζίνας σου τα κατάλληλα βιβλία μαγειρικής! Το «Δε Κούκμπουκ» της αγαπημένης Madame Ginger, το «Ottolenghi FLAVOUR» της Ixta Belfrage και του Yotam Assaf Ottolenghi, το «Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις» του Άκη Πετρετζίκη είναι τρία βιβλία που αξίζουν μια θέση στην κουζίνα σου, ενώ το ίδιο ισχύει και για το «Cucina Amore Mio» του Έκτορα Μποτρίνι. Με μία σύντομη βόλτα στα εικονικά ράφια του Public.gr, θα βρεις πολλά ακόμη βιβλία που θα σε βοηθήσουν να «ξεδιπλώσεις» το ταλέντο σου στη μαγειρική, να ανακαλύψεις καινούργιες συνταγές και να χαρίσεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα πρωτόγνωρες γαστρονομικές εμπειρίες.

public 20205

Και μην ξεχνάς: το Public.gr σε περιμένει 24 ώρες το 24ωρο για τις παραγγελίες σου με παραλαβή από το κατάστημα της επιλογής σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ως τρόπο παράδοσης το click away κατά την παραγγελία σου και να παραλάβεις σε συγκεκριμένη ώρα. Υπάρχει όμως και μία κατηγορία προϊόντων τα οποία μπορείς να προμηθευτείς απευθείας από το κοντινότερο κατάστημα Public. Τα βιβλιοπωλεία των καταστημάτων Public είναι ανοιχτά και σε περιμένουν χωρίς ραντεβού, για να ψωνίσεις τα αγαπημένα σου βιβλίο-δώρα ανά πάσα στιγμή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved