Οκτώ συμβουλές για να έχετε το σπίτι σας πάντα καθαρό και τακτοποιημένο

Είναι πιο εύκολο απ΄ότι νομίζετε.

Οκτώ συμβουλές για να έχετε το σπίτι σας πάντα καθαρό και τακτοποιημένο

Το να έχετε τακτοποιημένο και καθαρό το σπίτι την περίοδο αυτή που είστε όλοι μαζί ( ή σχεδόν όλοι) στον ίδιο χώρο, είναι ένας μικρός άθλος.

Τα παιδιά πηγαινοέρχονται αφήνοντας βιβλία και παιχνίδια παντού,- όπως και ψίχουλα-, κι εσείς από ένα σημείο και μετά σταματάτε κάθε προσπάθεια να βάλετε μια τάξη.

Τι μπορείτε να κάνετε

Η διατήρηση ενός καθαρού κυρίως σπιτιού δεν απαιτεί πολύ χρόνο αν καταφέρετε και καθιερώσετε ορισμένες καθημερινές συνήθειες. Προφανώς και υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείτε να έχετε το ίδιο πρόγραμμα αλλά αν ακολουθείσετε τις παρακάτω συμβουλες το σπίτι σας θα είναι καθαρό και τακτοποιημένο.

Στρώστε τα κρεβάτια

Ένα στρωμένο κρεβάτι δείχνει το δωμάτιο τακτοποιημένο . Ειδικά το χειμώνα οι παπλωματοθήκες είναι πολύ βολικές , πλένονται στο πλυντήριο και κρατούν το πάπλωμα καθαρό.

Αδειάστε το νεροχύτη

Ένας νεροχύτης γεμάτος με άπλυτα πιάτα αρκεί για να ξεκινήσει η μέρα σας με νεύρα. Φροντίστε να βάζετε ένα πλυντήριο πιάτων κάθε βράδυ ή αν δεν έχετε, να τα πλένετε πριν μαζευτούν στοίβες . Δεν είναι ό, τι καλύτερο να είστε συνεχώς στο νεροχύτη, όμως είναι προτιμότερο από το να ξεχειλίσει και να μην ξέρετε από πού να αρχίσετε.

Βάλτε προτεραιότητες

Φτιάξτε μια λίστα με το τι θέλετε να κάνετε και, στη συνέχεια, δώστε προτεραιότητα σε ό, τι πρέπει να γίνει και τι μπορεί να περιμένει μέχρι την επόμενη μέρα ή δύο. Δεδομένου του χρόνου που έχετε στη διάθεσή σας γράψτε τους κορυφαίους 2 ή 3 πιο ρεαλιστικούς στόχους.

Δείτε με ποιους άλλους τρόπους το σπίτι σας θα είναι καθαρό και τακτοποιημένο στη gallery που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved