Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ από μπανάνα στα ρούχα των παιδιών

Είναι από τους πιο συχνούς λεκέδες στα ρούχα των παιδιών.

Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ από μπανάνα στα ρούχα των παιδιών

Η μπανάνα είναι ίσως το πιο αγαπημένο φρούτο των παιδιών. Δεν λείπει από την φρουτόκρεμα των μωρών ενώ είναι το κύριο απογευματινό φρούτο για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο λεκές λοιπόν από μπανάνα στα παιδικά ρούχα είναι αρκετά συχνός και όπως θα έχετε διαπιστώσει όχι και τόσο εύκολος.Ειδικά αν η μπανάνα είναι ώριμη και πέσει σε ύφασμα, ο λεκές δεν φεύγει πάντα με ένα απλό πλύσιμο.

Πώς θα καθαρίσετε το ρούχο

  • Απομακρύνετε με ένα κουτάλι ή μαχαίρι τα υπολείμματα της μπανάνας από το ύφασμα.
  • Ελέγξτε την ετικέτα υφάσματος σχετικά με τον τρόπο πλυσίματος.
  • Ξεπλύνετε το ύφασμα (από μέσα προς τα έξω) με κρύο νερό. Το νερό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της μπανάνας από το ύφασμα αντί να την ωθήσει περαιτέρω στις ίνες του υφάσματος.
  • Εφαρμόστε λίγο ενζυμικό διάλυμα κατάλληλο για την αφαίρεση λεκέδων πριν από το πλύσιμο. Βάλτε το ύφασμα σε νεροχύτη ή λεκάνη με λίγο ζεστό νερό αναμεμιγμένο με το ενζυμικό διάλυμα πριν από το πλύσιμο. Αφήστε το ύφασμα να μουλιάσει στο ζεστό νερό για περίπου 30 λεπτά. Το ύφασμα μπορεί να χρειαστεί να μουλιάσει για αρκετές ώρες εάν ο λεκές έχει παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Πλείντε το ρούχο
    Πλένετε το ύφασμα σε ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε λευκαντικό χλωρίου για να το πλύνετε ή δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λευκαντικό ασφαλές για το χρώμα. Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει αφαιρεθεί εντελώς πριν βάλετε το ύφασμα στο στεγνωτήριο. Η θερμότητα από το στεγνωτήριο μπορεί να αφήσει μόνιμα το λεκέ πάνω στο ρούχο εάν δεν αφαιρεθεί εντελώς κατά τη διαδικασία της πλύσης.

Το βίντεο που ακολουθεί θα σας βοηθήσει βήμα βήμα να απαλλαγείτε από το λεκέ από μπανάνα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved