Ο θηλασμός των διδύμων μέσα από φωτογραφίες

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Υπέροχες φωτογραφίες μαμάδων που θηλάζουν τα δίδυμα μωρά τους.

Ο θηλασμός των διδύμων μέσα από φωτογραφίες
Instagram @verdeliss

Ο θηλασμός είναι μία μοναδική διαδικασία για κάθε μητέρα, με πολλά οφέλη τόσο για το μωρό, όσο και για την ίδια τη μαμά.

Στην περίπτωση των διδύμων, ο θηλασμός μπορεί να φαντάζει μεγαλύτερη πρόκληση. Και πράγματι είναι γιατί η νέα μαμά πρέπει να συντονιστεί με δύο μωρά. Η διαδικασία του θηλασμού όμως, κατά κύριο λόγο, είναι η ίδια, όπως και οι γενικοί "κανόνες".

Tips για τον θηλασμό των διδύμων:

Προσπαθήστε να έχετε πρόγραμμα
Τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό, το κάθε μωρό πρέπει να θηλάζει περίπου 12 φορές την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι θα θηλάζετε ανά δύο με τρεις ώρες και για 20 με 30 λεπτά την κάθε φορά. Στην αρχή προσπαθήστε να διατηρήσετε το ίδιο πρόγραμμα και για τα δύο μωρά. Έτσι, θα γλιτώσετε χρόνο και θα είστε κι εσείς πιο ξεκούραστη μέσα στη μέρα.

Βρείτε τη σωστή θέση
Δοκιμάσετε όλες τις πιθανές στάσεις θηλασμού και επέλεξε την πιο βολική για εσάς αλλά και για το κάθε ένα από τα μωρά σας.

Ζητήστε βοήθεια
Ο ερχομός ενός μωρού φέρνει τα πάνω κάτω στην ζωή ενός γονιού, πόσο μάλλον δύο μωρά! Τις ώρες που θηλάζετε δεν είναι κακό να ζητήσετε βοήθεια είτε από το σύντροφό σας, είτε από τα συγγενικά σας πρόσωπα για να τα βγάλετε εις πέρας.

Μην ξεχνάτε ότι το κάθε μωρό είναι μοναδικό
Μπορεί να έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα και ώρα, να ήταν μαζί εννέα μήνες στην κοιλιά σας, όμως είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το κάθε μωρό είναι ξεχωριστό. Έχει τις δικές του ανάγκες και τον δικό του τρόπο για να τις επικοινωνήσει.

Φωτογραφίες μαμάδων που θηλάζουν τα δίδυμα μωρά τους

Κάθε χρόνο, η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στον μητρικό θηλασμό. Τον εορτασμό της καθιέρωσε το 1992 η διεθνής κοινότητα με στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας του θηλασμού και του μητρικού γάλακτος για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών.

Με αφορμή λοιπόν την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, συγκεντρώσαμε στην παρακάτω gallery υπέροχες φωτογραφίες μαμάδων που θηλάζουν τα δίδυμα μωρά τους. Τις φωτογραφίες αυτές έχουν ανεβάσει οι ίδιες οι μαμάδες στα social media τους και αποτυπώνουν όλη την τρυφερότητα της διαδικασίας αυτής.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved