Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε την σχολική τσάντα του παιδιού

Τρόποι για να γίνει η σχολική τσάντα σαν καινούρια όταν δεν μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε την σχολική τσάντα του παιδιού

Οι περισσότερες σχολικές τσάντες, με ή χωρίς ροδάκια, δεν μπαίνουν στο πλυντήριο.

Επίσης, αρκετές έχουν διακοσμητικά που είναι ευπαθή και αν πλυθούν μπορεί να καταστραφούν.Το ίδιο ισχύει και για εκείνες που οι επενδύσεις τους είναι από σκληρό χαρτόνι καθώς δεν πρέπει να βρεχτεί.

Όμως, λόγω της καθημερινής χρήσης η σχολική τσάντα θέλει πλύσιμο πόσο μάλλον αυτή την περίοδο του κορονοϊού.

Πώς να την καθαρίσετε

Αδειάζετε την τσάντα και τρίβετε με σφουγγάρι ή μια οδοντόβουρτσα και λίγη σαπουνάδα τα πολύ βρώμικα σημεία. Αν οι λεκέδες είναι έντονοι, ρίξτε πάνω λίγη μαγειρική σόδα. Καθαρίστε καλά όλη την τσάντα με βρεγμένο σφουγγάρι που το έχετε στύψει καλά.
Αν η τσάντα είναι σχετικά καθαρή, περάστε το εσωτερικό της όσο και την εξωτερική της επιφάνεια, με αντισηπτικά μαντιλάκια ή μωρομάντηλα. Για καλύτερο αποτέλεσμα ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού στα πανάκια και κάντε το τελευταίο πέρασμα της τσάντας.

Μην ξεχνάτε τα ροδάκια! Με ένα σφουγγάρι και αρκετό νερό καθαρίστε τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθώς είναι τα πιο βρώμικα σημεία της σχολικής τσάντας.

Αν η τσάντα του παιδιού είναι πλάτης χωρίς ενισχύσεις τότε ο καθαρισμός της είναι σχετικά εύκολος. Την μουλιάζετε σε χλιαρό νερό με υγρό πιάτων και μαγειρική σόδα, την τρίβετε με ένα σφουγγάρι και στη συνέχεια την ξεπλένετε.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε βήμα – βήμα πώς θα κάνετε τη σχολική τσάντα του παιδιού σας να λάμπει:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved