Δυσκολεύεστε να θηλάσετε; Αυτές είναι οι σωστές στάσεις θηλασμού (vid)

Θέσεις και στάσεις που θα σας βοηθήσουν να θηλάσετε με επιτυχία το μωρό σας.

Δυσκολεύεστε να θηλάσετε; Αυτές είναι οι σωστές στάσεις θηλασμού (vid)

Η κατάλληλη στάση θηλασμού και η σωστή τοποθέτηση του μωρού στο στήθος είναι οι δύο βασικοί παράγοντες για την επιτυχία του θηλασμού.

Οι περισσότερες μητέρες περιγράφουν με απογοητευτικά λόγια τις πρώτες προσπάθειες να θηλάσουν. Ο θηλασμός όμως μαθαίνεται γι΄αυτό δεν πρέπει να απογοητεύεστε ή να εγκαταλείπετε την προσπάθεια.

Προσπαθήστε να βάλετε το μωράκι στο στήθος σας όσο πιο νωρίς γίνεται. Μην πιεστείτε να θηλάσετε αν πονάτε, ή είστε εξαντλημένες από τον τοκετό.

Τις πρώτες φορές που θα θηλάζετε μπορεί να σας πονάει η κοιλιά σας. Αυτό συμβαίνει γιατί η μήτρα σας – χάρη στο θηλασμό – επιστρέφει γρηγορότερα στο φυσιολογικό της μέγεθος.

Στάσεις θηλασμού

Διαλέξτε τη στάση που σας βολεύει περισσότερο και πάρτε το μωρό στην αγκαλιά σας. Πρέπει να κρατήσετε το μωρό έτσι ώστε το κεφαλάκι του να ακουμπά στο εσωτερικό του αγκώνα σας και το χέρι σας να κρατά το σώμα του μωρού.

Όλο το σώμα του πρέπει να είναι γυρισμένο προς το μέρος σας και η κοιλίτσα του να ακουμπά στο στομάχι σας.

Το μωρό δεν πρέπει να στρίβει καθώς θηλάζει, αλλά να βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τον κορμό του. Δηλαδή, το αυτί ο ώμος και η πλαϊνή επιφάνεια από το μπουτάκι του μωρού να είναι σε ευθεία γραμμή, έτσι ώστε αν κάποιος κοιτάζει από απέναντι την ώρα που θηλάζετε, να βλέπει την πλάτη του μωρού σας χωρίς να σκύβετε μπροστά όταν βάζετε τη θηλή στο στόμα του μωρού.

Η καλύτερη στάση για να θηλάζετε είναι να ξαπλώσετε στο πλάι. Προσοχή, όμως ώστε το μωρό να έχει όλο τον κορμό στο πλάι για να μη χρειάζεται να στρίβει το κεφάλι του καθώς θηλάζει.

Προκειμένου να έχετε πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις στάσεις και θέσεις του θηλασμού δείτε το βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved