Κοριτσάκι βοηθάει τη μαμά του να γεννήσει - Δείτε υπέροχες φωτογραφίες

Αυτό το κοριτσάκι δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό της μαμάς του την ώρα του τοκετού. 

Κοριτσάκι βοηθάει τη μαμά του να γεννήσει - Δείτε υπέροχες φωτογραφίες

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να γεννήσουν στο νερό. Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη στην Ελλάδα -τουλάχιστον ακόμη-, στο εξωτερικό όμως θεωρείται πολύ δημοφιλής.

Ο τοκετός στο νερό γίνεται σε μία μπανιέρα ή μία πισίνα και τα οφέλη για τη μαμά και το μωρό, είναι πολλά:

  • Το νερό μειώνει το σωματικό βάρος της μητέρας, επιτρέποντας την ελεύθερη κίνηση και την αλλαγή στις θέσεις.
  • Επίσης, το ζεστό νερό είναι χαλαρωτικό και την ανακουφίζει, καθώς βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα την καλύτερη οξυγόνωση των μυών της μήτρας και η μητέρα νιώθει λιγότερο πόνο.
  • Η βύθιση στο νερό συχνά βοηθά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης που προκαλείται από το άγχος.
  • Το νερό φαίνεται να μειώνει τις ορμόνες που σχετίζονται με το στρες, επιτρέποντας στο σώμα της μητέρας να παράγει ενδορφίνες οι οποίες χρησιμεύουν ως αναστολείς του πόνου

Πολλά ζευγάρια επιλέγουν να απαθανατίσουν με τον φωτογραφικό φακό τις στιγμές του τοκετού. Η Monet Nicole είναι μία φωτογράφος που εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους φωτογραφίσεις. Οι φωτογραφίες της κάνουν το γύρο του διαδικτύου και μέχρι στιγμής έχει πάνω από 156 χιλιάδες followers.

Πρόσφατα η φωτογράφος έδωσε το «παρών» στη γέννα μίας γυναίκας που έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδί. Η νεαρή μαμά γέννησε στο νερό και η Micole ήταν εκεί για να απαθανατίσει την κάθε στιγμή.

Τις εντυπώσεις ωστόσο έκλεψε η μεγάλη κόρη της λεχώνας, η οποία καθ' όλη τη διάρκεια του τοκετού δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό της μαμάς της και ήταν εκεί για να της κρατάει το χέρι και με τον τρόπο της να της δίνει κουράγιο.

Εντυπωσιακές είναι και οι φωτογραφίες του κοριτσιού όταν αντικρίζει για πρώτη φορά το μικρό αδερφάκι του.

Δείτε τις όλες στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram @monetnicole

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved