Τα ειλικρινή σκίτσα μίας μαμάς που θα σας κάνουν να ταυτιστείτε

Αυτά τα σκίτσα έχουν ένα σπουδαίο μήνυμα προς κάθε μητέρα.

Τα ειλικρινή σκίτσα μίας μαμάς που θα σας κάνουν να ταυτιστείτε

Η Jamina Bone είναι σκιτσογράφος και μητέρα δύο παιδιών. Μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της, αντιμετώπισε επιλόχειο κατάθλιψη. Ένιωθε μόνη, ότι δεν της άξιζε να είναι μητέρα και εγωίστρια που ήθελε να ξεφύγει από τη νέα της καθημερινότητα. Η Jamine τότε δεν ήξερε ότι έχει κατάθλιψη, πίστευε ότι απλώς έτσι ένιωθε.

«Κρατούσα όλες τις αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό μου και πολλές φορές σκεφτόμουν τρομακτικά πράγματα, όπως το να έκανα κακό στον εαυτό μου ή ότι θα συνέβαινε κάτι κακό στα παιδιά μου. Η απομόνωση των πρώτων εκείνων μηνών και η έλλειψη ύπνου σίγουρα έπαιξαν το ρόλο του, όπως και ο ξαφνικός θάνατος της πεθεράς μου όταν ήμουν έγκυος.»

Σταδιακά κατάφερε να αντιμετωπίσει την επιλόχειο, να αποδεχτεί τον εαυτό της και να απολαμβάνει κάθε πτυχή της μητρότητας και την εύκολη και τη δύσκολη. Πλέον η ίδια ενθαρρύνει άλλες μαμάδες να αποδεχτούν και οι ίδιες τον εαυτό τους, να νιώθουν όμορφα με αυτό που είναι και να σταματήσουν να κυνηγούν τον τίτλο της τέλειας μητέρας.

Καλή μαμά είναι και αυτή που δεν θηλάζει. Καλή μαμά είναι και αυτή που δίνει το tablet στα παιδιά. Kαλή μαμά είναι και αυτή που θυμώνει.

Το μήνυμα αυτό περνάει και μέσα από τα σκίτσα της. Η Jamine φτιάχνει υπέροχα σκίτσα που με απόλυτο ρεαλισμό αποτυπώνουν καθημερινές στιγμές κάθε μαμάς. Σε όλα της τα σκίτσα γράφει το λεκτικό «Still a good mom» δηλαδή, «είσαι ακόμα μία καλή μαμά» και μας υπενθυμίζει ότι ακόμα και όλες εκείνες τις στιγμές που μία μητέρα νιώθει ότι δεν είναι αρκετή, ότι κάνει κάτι λάθος, ότι δεν είναι τέλεια, είναι και πάλι μία καλή μαμά.

Δείτε τα σκίτσα που θα σας κάνουν να ταυτιστείτε στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram @mommingwithtruth

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved