Το μεγαλείο του θηλασμού μέσα από υπέροχες φωτογραφίες (pics)

Απίθανες φωτογραφίες που αποτυπώνουν τις ξεχωριστές στιγμές του θηλασμού.

Το μεγαλείο του θηλασμού μέσα από υπέροχες φωτογραφίες (pics)

Ο θηλασμός είναι μία πολύ ιδιαίτερη διαδικασία για κάθε νέα μητέρα. Ενισχύει το δέσιμο μεταξύ μητέρας και μωρού και ως γνωστόν, το μητρικό γάλα έχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξη του βρέφους και πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι αναντικατάστατα για την υγεία του.

Πολλά όμως είναι τα οφέλη και για τη θηλάζουσα μητέρα. Σύμφωνα με έρευνες, ο θηλασμός συμβάλλει στην αντιμετώπιση του πόνου μετά τον τοκετό με καισαρική, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού και προστατεύει την καρδιά. Επίσης, κατά τη διάρκεια του θηλασμού, παράγεται ορμόνη, η ωκυτοκίνη, γνωστή και ως η "ορμόνη της αγάπης" η οποία ενεργοποιείται με την επαφή του μωρού με τη θηλή της θηλάζουσας μητέρας. Η συγκεκριμένη ορμόνη, σύμφωνα με τους ειδικούς, προκαλεί χαλάρωση και συναισθηματική ευεξία στη νέα μητέρα, ενώ παράλληλα βοηθάει τη μήτρα να μικρύνει σταδιακά και να επιστρέψει στο κανονικό της μέγεθος.

Οι στιγμές εκείνες του θηλασμού είναι πολύ ιδιαίτερες και τρυφερές κι εμείς σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας απίθανες φωτογραφίες που το αποδεικνύουν. Δείτε φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved