Αλουμινόχαρτο: Τελικά υπάρχει σωστή και λάθος πλευρά;

Εσείς έχετε παρατηρήσει ότι το αλουμινόχαρτο έχει δύο διαφορετικές μεταξύ τους όψεις;

Αλουμινόχαρτο: Τελικά υπάρχει σωστή και λάθος πλευρά;

Το αλουμινόχαρτο είναι από τα προϊόντα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Το χρησιμοποιούμε στην αποθήκευση του φαγητού, στο μαγείρεμα, ακόμα και στην καθαριότητα αλλά και σε άλλες χρήσεις όπως έχουμε δει και σε παλαιότερο άρθρο.

Αυτό που ίσως έχετε παρατηρήσει είναι το αλουμινόχαρτο έχει δύο διαφορετικές όψεις, η μία είναι πιο θαμπή και ματ και άλλη πιο λεία και γυαλιστερή.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Υπάρχει σωστή και λάθος πλευρά χρήσης;

Όπως διαβάζουμε και στο womansday.com, η διαφορά αυτή στην υφή και την όψη των δύο πλευρών του αλουμινόχαρτου οφείλεται στη διαδικασία παραγωγής του. Το αλουμινόχαρτο δημιουργείται με τη μέθοδο της συμπίεσης περνώντας ανάμεσα από κυλίνδρους. Η μία του πλευρά ακουμπά πάνω στους κυλίνδρους, ενώ η άλλη τυλίγεται σε ρολό, με αποτέλεσμα η πλευρά που έρχεται περισσότερο σε επαφή με τους κυλίνδρους να λειαίνεται περισσότερο και να είναι πιο γυαλιστερή.

Όσον αφορά την ύπαρξη σωστής και λάθος πλευράς, οι ειδικοί δίνουν την απάντηση και αυτή είναι ότι δεν υπάρχει. Η απόδοση του αλουμινόχαρτου είναι η ίδια από όποια πλευρά και αν το χρησιμοποιήσουμε και αυτό ισχύει, τόσο για την αποθήκευση του φαγητού, όσο και για το μαγείρεμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved