Μυστικά καθαριότητας του σπιτιού δοκιμασμένα από τις γιαγιάδες μας (vid)

Θα σας φανούν πολύ χρήσιμα.

Μυστικά καθαριότητας του σπιτιού δοκιμασμένα από τις γιαγιάδες μας (vid)

Μπορεί η καθημερινότητα μιας νοικοκυράς, και όχι μόνο, να έχει γίνει πολύ πιο εύκολη σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, ωστόσο, κάποια κόλπα που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας, εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά.

Το σημαντικότερο είναι ότι πρόκειται για απλές και οικονομικές λύσεις με απτά αποτελέσματα. Ποια είναι αυτά τα μυστικά; ‘Εχουμε και λέμε:

Μυγάκια στα φρούτα- Πώς θα τα ξεφορτωθείτε

Πόσες φορές έχετε δει στη φρουτιέρα να κάνουν …παρέλαση τα μυγάκια; Ε, λοιπόν δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πλέον. Βάλτε σε ένα μπολ μια κουταλιά ξύδι, μια κουταλιά νερό και λίγο απορρυπαντικό υγρό πιάτων και αφήστε το δίπλα στη φρουτιέρα. Την επόμενη μέρα τα μυγάκια θα είναι μέσα στο μπολ!

Φούρνος μικροκυμάτων – Πώς θα γίνει πεντακάθαρος

Η συχνή χρήση του φούρνου μικροκυμάτων αφήνει υπολείμματα τροφών που δεν φεύγουν καθώς έχουν ξεραθεί. Ακόμα και αν τον καθαρίζετε με σφουγγάρι, τα λίπη παραμένουν ενώ υπάρχει μια έντονη οσμή. Υπάρχει λύση: σε ένα μπολ με νερό προσθέστε ένα λεμόνι κομμένο στα δύο και αφήστε το για 5 λεπτά μέσα φούρνο μικροκυμάτων σε λειτουργία. Αν τα υπολείμματα τροφών δεν φεύγουν αφήστε το νερό με το λεμόνι ακόμα πέντε λεπτά.

(Οι γιαγιάδες δεν είχαν φούρνο μικροκυμάτων, όμως το ζεστό νερό με το λεμόνι ήταν γι΄αυτές το απόλυτο καθαριστικό για τα λίπη).

Αυτά και άλλα μυστικά καθαριότητας που θα σας λύσουν τα χέρια, μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved